Bekerwedstrijd Juliana ’31 JO9-1 – Treffers JO9-1

Vandaag 21-10-2017 stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. Na de eerder verloren bekerwedstrijd tegen Orion was het niet meer mogelijk om door te gaan in de beker. Vorige week, same time same place, mochten we ook al tegen Juliana aantreden, maar dan voor de competitie. De wedstrijd van vorige week hadden we gewonnen.

Deze week mocht Bram Z beginnen als keeper. De trainer van De Treffers had voor eenieder een plek bedacht die de spelers niet eigen is, zodat ze de gehele wedstrijd moesten nadenken hoe te voetballen. Met deze afwijkende posities tegen een fysiek en voetballend sterke tegenstander zou dit een interessante pot kunnen worden.

Loek zorgde, net als de vorige week, voor het eerste Treffers-doelpunt, 0-1. De spelers van De Treffers bleven nadenken waar ze moesten lopen, maar tegen een sterke tegenstander is dit toch moeilijk. Juliana kwam goed terug en kwam zelfs voor met 2-1. Bram scoorde net voor rust de 2-2.

Na de rust mocht Mart het doel verdedigen. Juliana kwam sterk uit de startblokken na rust en scoorde driemaal. Ondanks deze doelpunten was het verschil in balbezit en spelbeleving in het voordeel van De Treffers. Je zag wel naarmate de wedstrijd vorderde dat de spelers van De Treffers zich vaker naar hun natuurlijke plaats in het veld begaven wat resulteerde in het net niet op tijd bij de bal of de tegenstander te zijn. Bram Z scoorde op de Orion-manier, direct vanaf de aftrap, de 5-3. Deze manier van aftrappen was ook bij Juliana bekend. Zij scoorden ook éénmaal op deze manier, maar nog veel vaker probeerde zij dit zonder resultaat.

De begeleiding gaf aan dat resultaat deze wedstrijd van secundair belang was, de wedstrijd had alleen als doel om tegen een sterke tegenstander een goede wedstrijd te spelen met spelers op een minder bekende plaats. Daarom was deze manier van aftrappen deze dag niet gewenst. Nadat Juliana nog een keer had gescoord zorgde Bram Z voor de eindstand, 6-4
Ondanks deze verloren wedstrijd was de begeleiding zeer trots hoe de spelers de wedstrijd hebben gespeeld. Volgende week weer lekker een competitiewedstrijd met nieuwe kansen.