JO13-1 bezoekt Vitesse – PSV

Afgelopen zondag werd door het team van Jongens O13-1 de Eredivisie wedstrijd tussen Vitesse en PSV bezocht. Een heuse topper in de Nederlandse hoogste divisie. Aangezien het de lunchwedstrijd om 12.30 was zou het ongetwijfeld een wedstrijd worden om van te smullen voor de jongens en ook nog eens veel te leren van het beste dat Nederland te bieden heeft.

Na een goede warming up, lopend van Elden naar Gelredome gingen ze er eens goed voor zitten in vak 123. Het stadion bleek niet geheel uitverkocht maar toch was de sfeer, dicht bij het Eindhovense uitvak, prima. Nadat de adelaar geland was werd de wedstrijd door scheidsrechter Gözöbüyük in gang gezet.

Kwalitatief was het nog niet meteen om van te smullen. Ook in de Eredivisie gaat nog wel eens een pass fout. Toch opende PSV de score, net voor rust zorgde een eigen doelpunt voor een 1-1 ruststand. De jongens waren het er in de rust over eens dat Vitesse daar het beste mee weg kwam.

Direct na rust had de keeper van Vitesse beter een zonnebril of klep op kunnen zetten want 2 prachtige schoten van PSV-er Locadia schatte hij helemaal verkeerd in. Aan de kant van JO13-1 vlogen er 2 prachtige ballen in. PSV liep, in het stadion waarvan het dak deze zondag open was, via Lozano snel uit naar 4-1. Nadat invaller Mount nog voor de 2-4 zorgde probeerde Vitesse, vooral via fysiek spel van Büttner, nog terug te komen in de wedstrijd maar dat lukte niet.

Zo won de koploper in de Eredivisie verdiend, leerde de Treffers jeugd dat je ook in een matige wedstrijd mooie goals kunt maken en kunt winnen. Na de cooling down richting de geparkeerde auto’s werd er weer koers gezet naar sportpark Zuid en kan er terug gekeken worden op een geslaagd teamuitje.