Terugval na sterk begin

De eerste thuisnederlaag voor De Treffers is een feit. Na een vroege voorsprong, verkregen door een sterk begin, lukte het niet om het niveau vast te houden. In de tweede helft leidde dat tot een tweede en daarmee beslissend doelpunt voor de bezoekers. De Treffers – Koninklijke HFC: 1-2.

Gehavend begonnen de roodzwarten op een zonovergoten tiende oktober aan het duel tegen de Haarlemmers. De lijst van geblesseerden mag er zijn: Robin Janssen, Coen Maertzdorf, Bryan Sirvania, Jermo Wilstermann, Rick Wouters. Opnieuw improviseren dus voor trainer Jan de Jonge. Desalniettemin startte De Treffers veelbelovend. Na vijf minuten al stond de 1-0 op het scorebord. Een voorzet van Jordy Thomassen werd door de HFC-verdediging verkeerd beoordeeld en Teije den Den wist de bal in het doel te prikken. Lang konden de Groesbekers echter niet genieten van deze voorsprong. Een ongelukkige botsing tussen Dennis Hettinga en Desevio Payne (rugnummer 95!) verplichtte scheidsrechter De Brito Roque tot het toekennen van een strafschop aan de bezoekers. Een meevaller, die door Roy Castien met plezier in ontvangst werd genomen: 1-1. Hoewel Brandsma met een schot voorlangs voor nieuw gevaar van HFC-zijde zorgde, was de thuisclub voorlopig nog niet van slag. Ten Den had met een listig hakje op voorgeven van Ricardo Ippel bijna voor een nieuwe voorsprong kunnen zorgen, maar de bal ging ook voor hem jammer genoeg voorlangs. Na zo’n twintig minuten leek de koek echter op bij de roodzwarten. Ze werden niet meer gevaarlijk, terwijl de tegenstander met Brandsma en Hilterman wel behoorlijk wat onrust wisten te stichten. Tot de rust bleef het echter gelijk op gaan.

Een slap begin van de tweede helft door de thuisclub was de voorbode van nieuw onheil. Al meteen in de 45e minuut had Hilterman zijn ploeg op 1-2 kunnen zetten, maar zijn wippertje na een vloeiende aanval over rechts ging maar net over het doel. In de 56e minuut was het wel raak. Balverlies over en weer leidde tot een kluts-kluts combinatie, die door Sietse Brandsma met een gelukkige kopbal doeltreffend werd afgerond. Vervolgens een fase, waarin De Treffers wat meer druk wist uit te oefenen. Na een voorzet van Leroy George vanaf links werd de bal door Gavin Vlijter opnieuw voor doel gebracht. De inzet van Teije den Den was echter te zacht om de 18 jaar oude doelman Duke Verduin te verontrusten. Kort daarna moest Niels Kornelis – weer terug onder de lat – alle zeilen bijzetten om Brandsma van een volgend doelpunt te weerhouden. Langzaam zakte de energie weg bij De Treffers. Men was niet meer bij machte om de bal gevaarlijk voor doel te brengen. Even ontstond nog enige opwinding, toen doelman Verduin buiten het strafschopgebied de bal wegstompte, maar de scheidsrechter had al voor buitenspel gefloten. Dus was 1-2 ook een al met al wel terechte eindstand.