Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Koninklijke HFC

De Treffers speelt aanstaande zondag op eigen veld tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers bezetten de 8ste plaats op de ranglijst en staan vier plaatsen lager dan de ploeg van Jan de Jonge. Koninklijke HFC verzamelde tot dusverre twee punten minder dan De Treffers. Door vier overwinningen en drie nederlagen staat Koninklijke HFC in de subtop van de Jack’s League. Omdat de andere wedstrijden in de Jack’s League vandaag al zijn gespeeld, weten beide ploegen precies de gevolgen van de uitkomst van de wedstrijd van morgen. De winnaar tussen De Treffers en Koninklijke HFC meldt zich in de top 3!

Nipte overwinningen

In de vorige speelronde wonnen Koninklijke HFC en De Treffers allebei met het minimale verschil. De rood-zwarten met 2-1 bij Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC was met dezelfde cijfers te sterk voor Quick Boys. Voor De Treffers was het de vierde overwinning die met dit kleine verschil werd behaald en ook de nederlaag tegen Noordwijk was er een met slechts één doelpunt verschil. In vijf van de zeven wedstrijden van Koninklijke HFC was er na 90 minuten voetbal ook maar één doelpunt verschil. Behalve tegen Quick Boys was Koninklijke HFC ook tegen Noordwijk en ASWH iets beter, op het scorebord althans, dan de tegenstander. Twee keer werd er dus minimaal verloren. Deze cijfers tonen duidelijk aan dat de onderlinge verschillen klein zijn in de competitie en naar verwachting wordt het morgen ook weer een spannende wedstrijd

Topscorers

De topscorer van Koninklijke HFC is Sietse Brandsma. Hij scoorde al zes keer en was daarmee ook de topscorer van de competitie. Drie andere spelers die speelronde 8 al hebben afgewerkt, scoorden nu één keer vaker. Naast spits Brandsma scoorde Roy Castien ook al vijf keer. Na zeven wedstrijden behoort Koninklijke HFC tot een van de productiefste ploegen van de competitie. In totaal scoorde Koninklijke HFC veertien keer, waardoor Brandsma en Castien dus verantwoordelijk zijn voor bijna 80% van de Haarlemse doelpuntenproductie. De drie overige goals werden gescoord door Tros, Yüksel en één goal kwam op naam van de tegenstander. De Treffers scoorde weliswaar minder vaak dan de ploeg van Gert-Jan Tamerus, maar het is opvallend dat de rood-zwarten wel al vijf verschillende doelpuntenmakers hebben. Bij Koninklijke HFC scoorden, afgezien van de eigen goal, maar vier verschillende spelers.

Onderlinge balans

De Treffers behaalde de afgelopen jaren erg goede resultaten tegen Koninklijke HFC. Van de dertien wedstrijden werden er zes gewonnen, vijf gelijk gespeeld en slechts twee verloren. Op eigen veld verloor De Treffers nog nooit. Het doelsaldo in thuiswedstrijden is ook flink in het voordeel van ons vlaggenschip: elf goals voor en drie goals tegen. De Treffers liep vorig seizoen overigens tegen een van de twee nederlagen aan. In de tweede speelronde werd er toen met 3-1 verloren. Tot deze wedstrijd was De Treffers meer dan vijfenhalf jaar ongeslagen tegen de Haarlemmers. De laatste thuiswedstrijd van De Treffers tegen Koninklijke HFC dateert van maar liefst 23 maanden geleden (op 10 november 2019). Destijds wonnen de rood-zwarten overtuigend met 4-1.