Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

TALENTVOLLE MAX VAN BEEM VAN VITESSE NAAR DE TREFFERS

Vanaf het aanstaande voetbalseizoen is de zeventienjarige Max van Beem actief in het rood-zwart. Na vier jaar deel te hebben uitgemaakt van de jeugdopleiding van Vitesse, besloot Max zelf om de profvoetbalwereld (voorlopig) vaarwel te zeggen. De Treffers gaat naar alle waarschijnlijkheid meedoen aan een nieuwe O21/O23 competitie en daarom zijn we interessant voor spelers van een dergelijk kaliber’, aldus bestuurslid Voetbalzaken Robert Janssen. ‘We zijn dan ook trots dat Max voor ons heeft gekozen.’

Max woont in Oosterbeek. Volgend jaar rond hij zijn VWO opleiding af. Hij heeft erg veel zin om bij De Treffers aan de slag te gaan: ‘Ik denk dat ik me bij De Treffers erg goed kan ontwikkelen en ik heb de ambitie om binnen de club stappen te maken. De O-19 en het eerste elftal spelen allebei Tweede Divisie en dat is bij geen enkele andere club in de regio.’ Max komt het beste tot zijn recht als linkermiddenvelder en als sterkste punten noemt hij zijn passing en het zoeken van de voetballende oplossing. Max vertelt: ‘Bij Vitesse speelden spelers zelden een aantal wedstrijden achter elkaar op dezelfde positie. Het voordeel is dat ik geleerd heb om aan de hele linkerflank te voetballen, maar doordat ik mijn kwaliteiten niet op mijn favoriete positie kon laten zien verloor ik het plezier. Bij De Treffers verwacht ik dit plezier terug te vinden’. Max vat zijn verwachtingen als volgt samen: samen winnen, hard werken en jezelf ontwikkelen.

Een belangrijke rol bij de komst van Max speelde ons Hoofd Jeugdopleiding Ernst van Nispen. Max: ‘Mijn vader en ik hebben al ruim anderhalve maand contact met Ernst, de gesprekken met hem gaven ons een heel goed gevoel en het werd meteen duidelijk dat er bij De Treffers een plan ligt om spelers door te laten groeien naar het eerste elftal. Dat ik ook al contact heb gehad met Jan de Jonge, laat zien dat de ontwikkeling van jonge spelers erg belangrijk is bij De Treffers.’

Toen Max en zijn vader Sportpark Zuid bezochtten waren ze erg onder de indruk van de club: ‘Het hele sportpark ademt voetbal, het ligt er geweldig bij, de faciliteiten zijn profclubwaardig en we merkten eerder in de gesprekken met verschillende personen dat De Treffers een erg warme club is.’ Toevalligerwijs was Max al een keer eerder op bezoek. ‘Een vriend van mij (Thomas Beekman, huidig speler bij NEC  red.) maakte zijn basisdebuut voor Jong Vitesse in de uitwedstrijd tegen De Treffers. Mijn vader en ik waren er toen en destijds viel het ons al op dat De Treffers een grote club is met een brede achterban. Al met al heb ik heel veel zin om bij De Treffers te gaan voetballen.’

Wij wensen Max erg veel succes en plezier toe bij De Treffers!