Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Sportpark Zuid op de schop

Vrij snel nadat het laatste fluitsignaal van deze competitie verklonken is, gaat ons sportpark op de schop. Dat is nodig, omdat onze vereniging de laatste jaren hard is gegroeid.

Daardoor kampt De Treffers met een tekort aan velden. 

Vanaf 2019 is de Stichting Nijerf namens De Treffers in overleg met de gemeente geweest om de noodzaak totuitbreiding aan te tonen. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid, dat subsidie is toegekend voor de uitbreiding van veld 5 tot een kunstgrasveld, dat aan de afmetingen voor een wedstrijdveld voldoet.

Door de Stichting zijn hiervoor plannen ontwikkeld. Om van veld 5 een volwaardig voetbalveld te maken moet de kleine parkeerplaats en de groenstrook aan de zuidkant van dit veld wijken (zie onderstaande ontwerptekening). Er zijn bezoeken gebracht aan diverse clubs om te kijken wat de best mogelijke grasmat zou kunnen zijn. Met diverse geledingen binnen de club heeft overleg plaatsgevonden. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een mat van Field Turf Tarkett. De gekozen mat is het eerste mineraal infill systeem van Nederland, zonder polymerische infill en volledig gecertificeerd door de KNVB/NOCNSF.

Er zijn aannemers benaderd voor offertes, de keuze is uiteindelijk gevallen op de aanbieding van Top Sport & Groen uit Maashees waarmee afgelopen maand concrete afspraken zijn gemaakt voor uitvoering van de werkzaamheden.  Top Sport & Groen is ook het bedrijf, dat het regulier onderhoud van de natuurgrasvelden bij ons en bij meerdere clubs in de regio uitvoert.

Er gaat nog meer gebeuren de komenden maanden. Ook het hoofdveld zal worden gerenoveerd. Al enkele jaren zijn er namelijk problemen met de drainage. In opdracht van de Stichting Nijerf is vorig jaar nader onderzoek ingesteld naar de samenstelling van het grondpakket. Voor verbetering daarvan is een renovatieadvies opgesteld waarbij gelijktijdig de hoogteligging wordt aangepast. Deze werkzaamheden worden ook direct na afloop van dit voetbalseizoen uitgevoerd zodat we in augustus weer kunnen beschikken over een niet alleen cosmetisch maar ook cultuur- en sporttechnisch uitstekend natuurlijk hoofdveld.

Ons sportpark is op deze manier straks weer klaar voor een ongetwijfeld weer boeiend voetbalseizoen!

Als je meer wilt weten over wat er allemaal staat te gebeuren, dan is Henk Thijssen van de Stichting Nijerf graag bereid om vragen te beantwoorden.

Bekijk hieronder de ontwerptekening