Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Dennis Smit nieuwe keeperstrainer

De 41-jarige Dennis Smit wordt volgend seizoen de nieuwe keeperstrainer van de eerste selectie. Momenteel is Dennis in deze functie bezig aan zijn tweede seizoen voor TEC in Tiel. Eerder was Dennis drie seizoenen keeperstrainer bij OJC Rosmalen en daarnaast is hij al vanaf 2019 werkzaam als keeperstrainer bij FC Utrecht.

Dennis speelde drie seizoenen in het eerste elftal van De Treffers. Het laatste seizoen van Dennis Smit was in 2014/2015 en vanaf komende zomer keert Dennis na negen jaar dus weer terug op sportpark Zuid. Dennis: “Ik heb me altijd enorm thuis gevoeld bij De Treffers. Ik kom nog geregeld een wedstrijd bezoeken en dus is er altijd wat contact gebleven. De mensen bij De Treffers waren altijd betrokken en geïnteresseerd en dat maakt het voor mij een hele warme club. Tegelijkertijd streeft De Treffers het allerhoogste na: er moet gewonnen worden, zonder tegendoelpunten en met goed voetbal. Ik kijk er enorm naar uit om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Dennis is door zijn werk bij FC Utrecht en TEC fulltime met het keepersvak bezig. Dennis begon met het geven van keeperstraining in de jeugdopleiding bij FC Utrecht, maar geeft inmiddels ook training aan het vrouwenelftal en ondersteunt de keeperstrainer van de eerste selectie. Bovendien heeft Dennis een stage mogen lopen bij de Engelse topclub Liverpool en het Belgische Club Brugge. Hier werkte hij onder meer samen met Belgisch international Simon Mignolet. Dennis: “Ik ben bezeten van het keepersvak en heb van hele goede trainers veel mogen leren. In de loop van de jaren heb ik hierdoor een eigen stijl en visie ontwikkeld. Ik vind het belangrijkste dat er getraind word in wedstrijd situaties. Springen over hekjes en ander kunst- en vliegwerk zal je bij mijn trainingen dus niet zien.”

Dennis speelde dus drie seizoenen in de eerste selectie en eindigde in deze seizoenen als 3e, 5e en 4e. Dennis: Historisch gezien is De Treffers een club die altijd in de top meedraait. Jammer genoeg heb ik het laatste kampioenschap net niet meegemaakt, maar daarom ben ik er extra op gebrand om volgend seizoen vol voor het kampioenschap te gaan.” Dennis geeft volgend seizoen onder andere training aan Niels Kornelis en met hem speelde Dennis nog samen bij De Treffers. Dennis: “Niels is een van de beste of misschien wel de beste keeper van de Tweede Divisie. Hij draait al heel veel jaren mee, maar toch hoop ik dat ik hem ook kan triggeren en wat bij kan brengen. Het is nog even afwachten wie de andere keeper wordt, maar ik heb heel veel zin om met de keepers aan de slag te gaan!”

We heten Dennis welkom thuis bij De Treffers en wensen hem veel succes volgend seizoen!