Spakenburg onneembare horde voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – Tegen Spakenburg moest De Treffers genoegen nemen met een gelijkspel. En daarmee mochten de roodzwarten eigenlijk nog het meest tevreden zijn, want met name het laatste kwartier waren de beste kansen voor de mannen uit het Utrechtse vissersdorp. Het gewonnen punt betekende wel, dat De Treffers in ieder geval voorlopig de koppositie overnam van Quick Boys in afwachting van de uitslag van de nog te spelen wedstrijd tussen AFC en Jong Volendam.

Spakenburg kwam al snel op 0-1 in de vierde minuut. WimilioVink probeerde het met een stiftbal en had het geluk, dat zijn inzet door het hoofd van Ricardo Ippel zodanig van richting werd veranderd, dat Niels Kornelis kansloos was. Dat betekende, dat de thuisclub al direct achter de feiten aanliep. Tjeu Langeveld probeerde met een afstandsschot zijn ploeg al snel weer op gelijke hoogte te brengen, maar Spakenburg-doelman Damen werd daardoor niet verrast. En aan de overkant had Spakenburg direct daarop alweer op 0-2 kunnen komen, maar nu hadden de blauwwitten hun vizier wat minder zuiver afgesteld. Na een klein kwartier had Jordy Thomassen een vermeldenswaardige actie in huis. De Treffersspits, die recent zijn verblijf in Groesbeek verlengde, draaide midden voor het doel om zijn as en zette daarmee de tegenstander op het verkeerde been. Voordat hij tot een schot kon komen, werd de bal echter alweer gesmoord. De roodzwarten bleven het proberen en hadden in deze fase van de wedstrijd ook wel het beste van het spel zonder tot grote hoogten te stijgen. Vijf minuten voor rust hield doelman Damen de voorsprong voor zijn ploeg met een geweldige redding vast, toen hij met een uiterste krachtsinspanning wist te voorkomen, dat Jordy Thomassen met een kopbal trefzeker was.

Al snel in de tweede helft wist De Treffers de opgelopen schade wel te repareren. Vlijter werd de diepte ingestuurd en viel in het uiterste hoekje van het strafschopgebied over het uitgestoken been van Nick Verhagen. Scheidsrechter Aafouallah aarzelde niet en wees resoluut naar de penaltystip. Vanaf elf meter zorgde Brian Campman voor de gelijkmaker al zat doelman Damen nog met zijn vingertoppen aan de bal. Het leek aanvankelijk het sein voor de roodzwarten om voor de drie punten te gaan. Maar dat bleek van korte duur. Het duel kantelde steeds meer in het voordeel van de gasten uit Spakenburg. De Treffers had daarbij het geluk aan zijn zijde, dat de normaal zo trefzekere Floris van der Linden er deze avond niet in slaagde om een van de verschillende kansen, die hij kreeg, te verzilveren. Bij een inzet van Robin Eindhoven moest Niels Kornelis op de doellijn geassisteerd worden om een nieuwe achterstand te voorkomen. De thuisclub stelde daar weinig meer dan enkele schoten van Jordy Thomassen tegenover. Ook die had echter niet het succes, dat hij de voorgaande wedstrijden wel met enige regelmaat boekte. En zo kwam het eindsignaal met een 1-1 uitslag, waarmee over de gehele wedstrijd genomen beide trainers na afloop vrede bleken te hebben.