Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Spakenburg

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Op eigen veld kan de ploeg van Leeroy Echteld de goede eerste periode in stijl afsluiten met een mogelijke periodetitel. Tegen middenmoter Spakenburg moet De Treffers een achterstand van drie doelpunten goed maken op medekoploper Quick Boys. Een kleinere overwinning is voldoende als Quick Boys punten verspeelt. 

Bekerdroom

De laatste wedstrijd van De Treffers zal bij velen nog in het geheugen gegrift staan. In de eerste ronde van de KNVB beker werd Eredivisionist RKC Waalwijk overtuigend met 2-0 verslagen. Ook Spakenburg plaatste zich voor de tweede ronde. Competitiegenoot TEC werd in een thuiswedstrijd met 2-1 verslagen. Voor zowel De Treffers en Spakenburg is de bekerdroom dus nog springlevend, maar nu moet de focus weer op de competitie.

Spakenburg 

Spakenburg behaalde uit de laatste vijf competitiewedstrijden slechts vier punten en scoorde daarin samen met OFC en Scheveningen het minste (drie keer). Ondanks de mindere vorm doet Spakenburg het buitenshuis nog steeds naar behoren. De ploeg van Patrick Loenen veroverde acht punten in vijf uitwedstrijden. Enkel HHC Hardenberg, Quick Boys, ons eigen vlaggenschip, Rijnsburgse Boys en Excelsior Maassluis veroverden uit meer punten. Alle vijf speelden echter ook een uitwedstrijd meer. Toch kan de conclusie niet achterwege blijven dat Spakenburg tot dusverre tegenvallend presteert. Mede daarom trok trainer Patrick Loenen vorige week wellicht de conclusie dat hij niet de juiste man is om Spakenburg in de toekomst te leiden. Na dit seizoen trekt hij de deur op de Westmaat achter zich dicht. 

Blikvanger 

In de zomer werd de selectie van Spakenburg flink gerenoveerd en kwamen er elf nieuwe spelers. Toch is net zoals vorig seizoen Floris van der Linden de, letterlijk en figuurlijk, grote blikvanger. De boomlange spits scoorde tot dusverre zes keer en is topscorer. Momenteel staat de aanvaller al vier wedstrijden droog, maar het blijft oppassen voor Van der Linden. Vorig seizoen werd hij topscorer van de competitie met 26 doelpunten en scoorde hij vier keer tegen De Treffers.

Eerdere resultaten

In totaal speelden De Treffers en Spakenburg zeven keer tegen elkaar. Vier keer wonnen de rood-zwarten en drie keer de blauwen. Drie van de vier overwinningen van De Treffers waren op het eigen sportpark Zuid. Vorig seizoen won De Treffers in de thuiswedstrijd met 1-0. In de doelpuntrijke uitwedstrijd was Spakenburg de betere (5-2). 

Na afloop van de wedstrijd zorgt DJ Dave voor een gezellige derde helft in onze kantine. Bovendien is er een speciaal gastoptreden van zanger Dave van Well. Tot dan!