Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Pim Balkestein treedt toe tot technische commissie

De Treffers is erin geslaagd om Pim Balkestein voor de club te behouden. Pim zette afgelopen zomer een punt achter zijn imposante voetbalcarrière. Na onder andere het shirt van Ipswich Town, Brentford en VVV Venlo te hebben gedragen, streek Pim in 2016 neer op sportpark Zuid. In totaal speelde Pim 113 wedstrijden in het shirt van De Treffers. 

Pim: “Ik heb een fantastische tijd gehad als speler bij De Treffers. Voor mij was het duidelijk dat ik na mijn actieve spelerscarrière in de voetballerij actief wilde blijven en het is fantastisch dat ik nu als lid van de technische commissie verbonden blijf aan De Treffers.” Pim treedt zo in de voetsporen van zijn vader Luuk Balkestein. Pim: “Mijn vader werkt inmiddels twintig jaar als scout bij Borussia Monchengladbach en daarvoor bij sc Heerenveen. Door hem is mijn interesse in een technische rol begonnen.” Dat Pim in zijn nieuwe rol om tafel zal gaan met oud-ploeggenoten is voor hem geen issue. Pim: “Ik ken de spelers natuurlijk erg goed doordat ik met de meeste heb gevoetbald. Ik verwacht daarom dat dit me juist kan helpen in mijn nieuwe rol.” Tot slot heeft Pim veel zin in zijn nieuwe uitdaging: “Het doel is om De Treffers zo succesvol mogelijk te laten zijn. Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn steentje bij te blijven dragen aan het succes van deze mooie club.”

Paul Langeveld reageert namens de technische commissie ook enthousiast over de toetreding van Pim tot de TC. Paul:”Geweldig dat we Pim hebben kunnen behouden voor De Treffers. Als mens en als speler is hij een voorbeeld voor velen. De nieuwe rol als TC lid lijkt hem op het lijf geschreven, gezien de eerste vergaderingen die al hebben plaatsgevonden. Als club gaan we daar zeker nog veel plezier aan beleven. We wensen Pim veel succes in z’n nieuwe functie.”