Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

De start van het seizoen was goed. Door een mooie 2-1 overwinning op AFC heeft De Treffers de eerste drie punten al binnen. Komend weekend neemt de ploeg van Leeroy Echteld het op tegen Excelsior Maassluis. Zij startten het seizoen met een 0-3 nederlaag op bezoek bij Kozakken Boys. Krijgt de goede start een mooi vervolg? 

Excelsior Maassluis

De tricolores kenden vorig seizoen een tamelijk zorgeloos seizoen. Excelsior Maassluis sloot het seizoen af in de middenmoot op een 10e plaats. De 10e plaats was weliswaar wel lager dan de eindrangschikking in de andere (volledige) jaargangen van de Tweede Divisie. In de eerste drie seizoenen eindigde de 104-jarige voetbalvereniging namelijk op de 5e, 7e en 2e plaats. In de oefencampagne waren onder andere eerstedivisionist Telstar (0-0), derdedivisionisten Barendrecht (4-0 winst) en Westlandia (2-2) en competitiegenoot Jong Sparta (2-1 winst) de sparringpartners. Op basis hiervan zou men verwachten dat de ploeg van Dogan Corneille in het nieuwe seizoen weer prima mee zou doen, maar daar was in de eerste wedstrijd allesbehalve sprake van. Op de eigen website lieten de Zuid-Hollanders zelfs optekenen de hele wedstrijd achter de feiten aan te hebben gelopen. Dat Excelsior Maassluis uit zal zijn op revanche lijkt dus duidelijk.

Eerdere resultaten 

Op basis van de laatste onderlinge wedstrijden  zal De Treffers met vertrouwen afreizen naar sportpark Dijkpolder. Vorig seizoen won ons rood-zwarte vlaggenschip namelijk twee keer verdiend. Op bezoek bij Excelsior Maassluis werd het 1-2 en op eigen veld wonnen de rood-zwarten met 2-0. Hierdoor is De Treffers al drie wedstrijden ongeslagen tegen Excelsior Maassluis. In totaal speelden De Treffers en Excelsior Maassluis negen keer tegen elkaar. Met drie tegen twee overwinningen is De Treffers op dit moment ook in het voordeel. Vier keer werden de punten gedeeld.

Selectie 

De basiself van Excelsior Maassluis heeft afgelopen zomer twee gezichtsbepalende verloren. Keeper Jean Paul van Leeuwen maakte de overstap naar kampioen Katwijk en aanvaller Vincent van den Berg zit tegenwoordig op de bank als assistent trainer. Vorig seizoen werd hij met tien doelpunten nog clubtopscorer. Degene die dit seizoen voor doelpunten moet zorgen is spits Nino Noordanus. Hij is op huurbasis overgenomen van ADO Den Haag en scoorde in vier oefenwedstrijden drie keer. Dave van Delft scoorde vorig seizoen acht keer voor de hoofdmacht van Excelsior Maassluis en is nog steeds onderdeel van de selectie.

Boekt De Treffers de tweede overwinning op rij? Tot morgen!

Let op: In verband met wifi problemen bij Excelsior Maassluis is het niet mogelijk om toegangskaarten te kopen met pinpas. Graag contante betaling aan de kassa.