Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Opnieuw nederlaag voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – Het is geen fijne serie, die De Treffers op dit moment neerzet in de Tweede Divisie. Opnieuw een nederlaag tegen een concurrent voor een van de plaatsen in de top. Katwijk heeft een sterke ploeg, maar werd ook wel in het zadel geholpen door een aantal verdedigende missers. En dat heeft misschien te maken met het feit, dat verschillende spelers achterin niet op hun vaste stek stonden. Een experiment, dat niet voor herhaling vatbaar lijkt. De Treffers – Katwijk: 2-3.

Het zag er in het begin helemaal niet zo slecht uit. De Treffers koos de aanval en de wedstrijd ontrolde zich in een hoog tempo. Vier hoekschoppen binnen 10, 12 minuten kregen de roodzwarten te nemen, maar tot echt gevaar leidde dat niet. Meer dan een hard schot van Matthijs van Nispen, dat net over doel verdween in de 22e minuut leverde dat niet op. In dezelfde minuut liet Katwijk zien hoe het wel moest. Des Kunst mocht de bal uit een verre pass vrij aannemen, zette zijn tegenstander op het verkeerde been en legde breed op Robbert Susan, die de bal gemakkelijk kon binnen schieten. Vier minuten later was het al 0-2. Balverlies van De Treffers aan de rechterkant bracht de bal bij Des Kunst, die nu zelf mocht scoren. Katwijk kreeg steeds meer greep op de wedstrijd. Toch was De Treffers nog tien minuten voor rust heel dicht bij de aansluiting. Jordy Thomassen nam voor doel knap aan, maar had de pech, dat uit zijn schuiver de bal op de paal en vervolgens in handen van de reeds geslagen doelman Jean Paul van Leeuwen verdween.

Na de thee deed de thuisclub moeite om de stand een beter aanzien te geven. Maar weer viel het doelpunt aan de overkant. En weer door een duidelijke misser achterin, waarvan Mukhtar Suleiman met een bekeken lobje over doelman Ouazzane wist te profiteren. Frank van Kouwen, die de honneurs waarnam voor de geschorste Leeroy Echteld, bracht een paar wissels in, die toch weer nieuw elan brachten. En het valt te prijzen, dat De Treffers bleef vechten voor een beter resultaat. Een kwartier voor tijd leverde, dat de 1-3 op, toen de ingevallen Gavin Vlijter door de linies heen brak en met een bekeken schot doelman Van Leeuwen ditmaal het nakijken gaf. De roodzwarten probeerden met een aantal afstandsschoten van resp. Torino Hunte, Jordy Thomassen en Rick Wouters doel te treffen, maar hun pogingen misten de juiste richting. In blessuretijd schoot opnieuw Vlijter de aansluitingstreffer alsnog binnen, maar dat was te laat om de spanning in het duel terug te brengen.