OPLUCHTING BIJ DE TREFFERS

De eerste overwinning van 2018 is een feit. Het zat er allemaal in: strijd, passie, soms goede combinaties………en een flinke portie geluk, want als tegenstander Jong Sparta in de eerste helft de kansen benut had, waren de drie punten meegegaan naar Rotterdam. De Treffers – Jong Sparta: 3-2.

Sparta trad aan met een viertal eerste elftalspelers en dat is meteen het competitievervalsend element in de duels tegen dit soort beloftenteams. Ze voetballen in een steeds andere samenstelling. De roodzwarten begonnen goed en dat resulteerde in de zevende minuut al in het  openingsdoelpunt; Boy van de Beek, in woord en daad de aanjager op het middenveld, stuurde De Bondt op links weg en diens voorzet werd met de teen door Coen Maertzdorf in een doelpunt omgezet. Lang duurde de vreugde niet. Twee minuten later kreeg Jong Sparta een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Niels Kornelis wist de inzet van Dervisoglu nog wel te pareren, maar de bal belandde in de rebound bij Ragnar Ache, die met dit buitenkansje wel raad wist: 1-1. Vervolgens leek het een kwestie van tijd, voordat de Rotterdammers op voorsprong zouden komen. De ene aanvalsgolf na de andere. Het lukte Ache om terwijl Kornelis al gepasseerd was de bal over het doel te schieten. Verhaar deed het geen haar beter en Dervisoglu stuitte op de Treffersgoalie. En dan is een ijzeren voetbalwet weer van toepassing: als je zelf de doelpunten niet maakt, doet de ander het. Bas Hendriks loste al een waarschuwingsschot, dat op de paal uiteen spatte. Hendriks was deze zaterdagavond toch al goed op dreef: hij stofte en zoog, dat het een lieve lust was. En op slag van rust viel het doelpunt dan aan de goede kant. Robin Janssen lanceerde Cedric Badjeck, die met een prima voorzet Nick de Bondt in staat stelde om tegendraads in te koppen: 2-1 en rust.

Na de thee stond de hard werkende Badjeck opnieuw aan de basis van een Treffersdoelpunt. Hij verschalkte zijn directe tegenstander en gaf vervolgens de bal goed voor op Coen Maertzdorf, die zijn tweede van deze avond kon aantekenen. Je zag de thuisploeg steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Bij Jong Sparta – in deze samenstelling absoluut geen degradatiekandidaat – zakte daarentegen de moed steeds verder weg. En toch bleven de Spartanen gevaarlijk. Kornelis wist met een reflex nog te voorkomen, dat een kopbal bij de tweede paal in het doel belandde, maar moest zich in blessuretijd toch gewonnen geven op een inzet van de ingevallen El Kachati. Die aansluiting was echter te laat om het nog spannend te maken. De punten bleven dit keer in Groesbeek.