Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Jong Sparta

Crisis met een hoofdletter C, dat is de huidige situatie bij De Treffers. De eerste drie wedstrijden na de winterstop gingen verloren en de ploeg van Anton Janssen bivakkeert inmiddels op de veertiende plaats. Aan het eind van het seizoen betekent dit dat de ploeg ‘veilig’ is en gezien de huidige stand van zaken zal menig rood-zwarte met deze eindklassering heel er blij zijn, het kan verkeren. Aanstaande zaterdag andermaal een thuiswedstrijd en wederom komt een concurrent op bezoek, om 18:00u wordt er afgetrapt tegen de beloften van Sparta Rotterdam.

Afgelopen zondag verloor De Treffers thuis met 2-0 tegen AFC. Het voetbal dat op de mat werd gelegd was niet goed en daarbij opgeteld dat AFC zich bij vlagen te makkelijk richting het Treffersdoel wist te bewegen, maakte het een vervelende middag. Na achttien minuten kwam AFC op voorsprong doordat de organisatie even zoek was. In de tweede helft probeerde De Treffers het met wat opportunistischer spel en hierbij dient opgetekend dat het af en toe net niet goed viel voor de rood-zwarten. Uiteindelijk haalde AFC zonder al te veel moeite de eindstreep en wist een minuut voor tijd zelfs nog met tien man de 2-0 binnen te schieten.

Jong Sparta won vorige week op het eigen Kasteel met 3-1 van IJsselmeervogels. De Rotterdammers kwamen nog wel op achterstand maar draaiden dit door een goal van Ibrahim Dervisoglu en twee goals van Paco van Moorsel om.

In de eerdere ontmoeting met Jong Sparta dit seizoen liep De Treffers tegen een erg grote nederlaag aan, er werd met liefst 5-1 verloren van destijds de hekkensluiter van de competitie. Met de rust stond de ploeg van Anton Janssen al 3-0 achter, in de laatste tien minuten noteerde Cedric Badjeck een eretreffer namens De Treffers alvorens de jonge Spartanen uitliepen naar 5-1.

Vorig seizoen wist De Treffers ook twee keer niet te winnen van de Kasteelheren, thuis werd er met 3-3 gelijk gespeeld. De goals voor De Treffers werden gemaakt door Nick de Bondt en Robert Mutzers (2x). In de uitwedstrijd was de einduitslag 3-1, de enige goal namens De Treffers werd gemaakt door Wesley Meeuwsen.

De topscorer van Jong Sparta is Abdou Harroui met zeven goals, zijn teamgenoot Ibrahim Dervisoglu zit hem echter op de hielen. Na de winterstop is deze spits namelijk uitstekend op dreef met vier goals in drie duels. Het is echter een gegeven dat Jong Sparta een onvoorspelbare ploeg is en het is maar afwachten welke spelers zaterdag door trainer Frank van Kempen het veld in worden gestuurd. Dit seizoen maakte Jong Sparta namelijk al gebruik van 41 spelers. Ter vergelijking, bij De Treffers hadden 38 spelers de laatste 2,5 seizoenen de eer om het rood-zwarte tricot om de schouders te hebben hangen.

Jong Sparta presteert in thuiswedstrijden beduidend beter dan uit en dat is een positief gegeven, ware het niet dat De Treffers het juist gigantisch lastig heeft op het eigen Sportpark Zuid. Jong Sparta behaalde vijf punten buitenhuis en dit zijn er even veel als De Treffers er thuis behaalde. Bij De Treffers is aanwinst Boy van de Beek speelgerechtigd en hiermee zit trainer Anton Janssen wat ruimer in zijn mogelijkheden.

De scheidsrechter van dienst aanstaande zaterdag is de heer Stan Teuben. Hij floot het grootste gedeelte van zijn wedstrijden dit seizoen een niveau hoger in de Eerste Divisie, in negen wedstrijden gaf hij 24 gele kaarten en 3 rode kaarten. In zijn drie eerdere wedstrijden in de Tweede Divisie gaf hij acht gele kaarten, daarnaast won bij ieder van deze drie wedstrijden de thuisploeg. Hopelijk staat deze statistiek na zaterdag nog steeds overeind.

 

Nieuwe thuiswedstrijd, nieuwe kansen. Boekt De Treffers eindelijk weer een thuisoverwinning? Tot zaterdag!