ZA1 wint van SKV

Nog net op tijd om plaats te nemen in de waterkoude dug-out en vluchtig de opstelling doornemend, zijn er twee wijzigingen: Mike is weer terug op het middenveld en Jan van Hoof ziet zijn uitstekende invalbeurt van vorige week beloond worden met een basis plaats. Vanaf de aftrap is duidelijk dat SKV niet komt om een puntje te halen. De opbouw van De Treffers wordt gelijk onder druk gezet en men is fel. Na wat plaagstootjes over en weer is het SKV die in de 9e minuut een kans krijgt. Jordi is al gepasseerd, maar Job kan de bal weghalen.

De Treffers gaat in de 11e minuut in de aanval na een lange pass van Menno op Noek, uiteindelijk komt de bal bij Jan en via een katachtige redding van de keeper wordt de bal tegen de lat getikt. Opvallend is dat dit soort kansen ontstaan als Justin weer eens de verdwenen bal aan het zoeken is. Je voelt hem al aankomen: de kans dat Justin nog plaatst neemt in de dug-out is klein, omdat hij natuurlijk geadviseerd wordt om maar de verdwenen ballen te gaan zoeken.

Over het algemeen wordt er door beide ploegen hard gewerkt en door het hoge tempo wordt er niet altijd zuiver gespeeld. Tussen de 20e en 35e minuut heeft SKV een sterke periode waarbij met name de sterke spits opvallend is. Waarbij een mooie steekpass in de 32e minuut een speler vrij voor Jordi komt, zijn hoek goed verkleint en vervolgens de bal voorlangs ziet verdwijnen. Een uithaal van Giel in dezelfde periode wordt gered door de keeper. Een goeie onderbreking van Stefan en hij verplaatst snel het spel naar Noek, die in staat is om vanuit de draai uit te halen, maar zijn schot gaat net naast. In de 43e minuut calculeert Tijmen, die wederom een uitstekende wedstrijd speelt, ietwat verkeerd in, maar gelukkig lepelt de speler van SKV de bal net over het doel.

De beste kans vlak voor de rust is wederom voor SKV. De kopbal beland op de paal en gelijk daarna is het rust. De brilstand staat op het bord, maar De Treffers mag niet mopperen. In de rust wordt de licht geblesseerde Mike gewisseld voor Richard. Luuk schuift door naar het middenveld. Richard valt goed in en is dreigend. Een actie over rechts via Giel en Noek resulteert in een corner. De corner van Rick beland uiteindelijk bij Stefan, maar kan niet voldoende uithalen. Op links is Richard goed bezig en zijn uitbraak, na een passje van Noek, wordt ruw verstoord. Doorgebroken speler maar de scheids is coulant. Geel, maar de vrije trap staat nog.

Deze keer neemt Noek de vrije trap voor zijn rekening en feilloos plaatst hij de bal over het muurtje in de touwen. 1-0.

Even later wederom gaat Richard goed door en kan zijn inzet door de keeper met de voet worden weggewerkt.

In de 61e min wordt Job, niet geheel fit, vervangen door Maikel die op de linksback gaat spelen. Stefan kan doorschuiven naar het midden.

Er ontstaan over en weer ruimtes en in de 71e minuut zet de onvermoeibare Giel goed voor na een loopactie van Tijmen. Rick kan uithalen maar zijn schot verdwijnt via een speler van SKV tegen de lat. In de 76minuut is het aan de andere kant bijna 1-1. Een venijnig schot van SKV, wordt door Jordi nog met de toppen van zijn vingers aangeraakt en via de onderkant van de lat verdwijnt de bal weer in het veld. De meegereisde SKV supporters juichen iets te vroeg. In de 80e minuut houdt Giel drie man bezig en de vlug ingegooide bal wordt handig meegenomen door Noek en zijn schot beland op de kruising.

Op het moment van schrijven is het spel al weer verplaatst en via Maikel komt de bal bij Noek. Noek geeft handig door op Luuk en stoomt alleen op de keeper af. Zijn geplaatst schot betekend=t de 2-0. Richard heeft wat tikjes gehad en moet het veld verlaten en wordt vervangen door Willem en kan nog enkele minuten spelen.

SKV probeert nog, maar De Treffers geeft niets meer weg.

Mede door Steef die regelmatig de slijding hanteert en dus het kunstgras trotseert.

Alex heeft het er maar druk mee om alle stukjes afgesleten huid op te zoeken en weer recht te leggen.

Kortom drie punten in de pocket tegen een sterk SKV waarbij gezegd mag worden dat jongeling Jan wederom een zeer goede indruk achterliet.

Hebben we nu alles nu gehad? Nee, er was toch nog een klein incidentje langs de lijn. Noek en de laatste man van SKV hadden elkaar wat vriendschappelijke tikjes gegeven en dat was de oma van Noek niet ontgaan en al dreigend met een paraplu wilde ze het veld opstappen. Gelukkig werd ze tegen gehouden door schoonzoon Marco.

Tja het is en blijft een Albers; altijd meelevend!

Volgende week Carnavalszaterdag uit tegen Keizerstad.

Opstelling: Jordi, Stefan, Job (Maikel 61e min.) , Menno, Tijmen, Rick, Jan, Mike (45e min. Richard, 80e min. Willem, Noek, Giel, Noek en Luuk.

Wissels: Justin, Willem, Maikel en Richard.