Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Op jacht naar eerherstel bij AFC

Na een ontluisterende 0-4 nederlaag op eigen veld tegen TEC, staat woensdag 6 april alweer de volgende wedstrijd op het programma voor ons eerste elftal. De Treffers speelt om 20:00 uur een uitwedstrijd tegen AFC. De Amsterdammers behaalden 35 punten uit 21 wedstrijden en staan vijfde. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd is 40-26. De Treffers zette afgelopen zondag trainer François Gesthuizen op non-actief en heeft dringend een resultaat nodig om de negatieve spiraal te doorbreken.


Vorm

Afgelopen weekend verloor AFC voor de tweede opeenvolgende keer van een beloftenploeg. Jong Volendam was in het eigen Kras stadion met 2-0 te sterk. Een week eerder verloor AFC op eigen veld met 2-3 van Jong Sparta. Deze twee nederlagen zijn niet los te zien van coronabesmettingen bij AFC. Op 19 maart zouden de Amsterdammers het opnemen tegen Spakenburg, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege coronabesmettingen. Enkele dagen later won AFC overigens, met een uitgedunde selectie, wel van Kozakken Boys (1-3). Tegen Jong Sparta en Jong Volendam lukte dat zoals gezegd niet en was het gemis van sterkhouders te groot. Raily Ignacio, Joel Tillema en Kenny Teijsse verschenen alle drie niet aan de aftrap in de laatste twee wedstrijden. 

Blikvangers

Normaal gesproken is Raily Ignacio de grote blikvanger bij AFC. In de laatste twee wedstrijden toonde Daniël Zoutberg zich echter een waardig vervanger van Raily Ignacio. Zoutberg scoorde drie keer in drie wedstrijden en overtreft daarmee het moyenne van Raily Ignacio. Laatstgenoemde scoorde 95 keer in 137 wedstrijden en is daarmee de topscorer aller tijden van de Tweede Divisie. Het valt nog te bezien of Zoutberg zijn moyenne kan vasthouden over een langere periode, maar het begin is in ieder geval gemaakt. Dit seizoen is Raily Ignacio overigens ook topscorer van AFC met twaalf doelpunten. Splinter de Mooij scoorde tot dusverre acht keer.

Eerdere resultaten 

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor De Treffers speelden de rood-zwarten met 1-1 gelijk tegen ‘the Reds’ uit Amsterdam. Het gelijkspel was destijds een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen en toen was nog niet te voorzien dat De Treffers in de problemen zou komen. Met slechts één punt uit acht wedstrijden moet De Treffers naar beneden kijken op de ranglijst en waken voor promotie/degradatie wedstrijden aan het einde van het seizoen. Feit is wel dat De Treffers drie punten is verwijderd van het linkerrijtje en vier punten van de 16e plaats. Van acute degradatiestress is dus nog geen sprake, maar daarvoor zijn positieve resultaten wel wenselijk!

Jammer genoeg zijn de laatste jaren de resultaten tussen De Treffers en AFC in het voordeel van de Amsterdammers. In de Tweede Divisie won De Treffers pas één keer van AFC. Vijf keer wonnen de bewoners van sportpark Goed Genoeg en drie keer werden de punten gedeeld.