Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Hoe slecht het weer was……

Het was een koude zaterdagavond. De thermometer gaf slechts enkele graden boven het vriespunt aan, maar de gevoelstemperatuur lag bij menigeen vanwege de snijdende wind en andere oorzaken nog een stukje lager. Regelmatig dwarrelden er ook sneeuwvlokken naar beneden. Geen wonder, dat velen al vroeg de warmte van de kantine opzochten om met elkaar gezellig te keuvelen. Ongetwijfeld over het weer. Want dat was weer om te huilen. Het wilde maar geen lente worden op Sportpark Zuid.

De Treffers – sv TEC: 0-4. Precies dezelfde einduitslag als enkele maanden eerder in Tiel: 0-4. Maar verder een wereld van verschil. De Treffers is op dit moment geen schim meer van de ploeg, die toen in Tiel opstoomde naar de tweede plaats op de ranglijst. Inmiddels zijn de roodzwarten erg snel afgedaald naar de hoek, waarin de klappen vallen.

In de vijfde minuut al scoorde TEC het eerste doelpunt. De Treffersverdediging opende zich als indertijd de Rode Zee bij de uittocht van Mozes uit Egypte en Bo van Essen kon zo maar doorlopen en de bal in doel schieten. Bo van Essen is tussen haakjes een speler, die nog niet zo lang geleden deel uitmaakte van de Treffersselectie, maar het niet tot basisspeler wist te schoppen. Hij kende deze middag geen mededogen met zijn oud-ploeggenoten. Zo vroeg in de wedstrijd op achterstand, dat gaf voldoende tijd om er nog iets van te maken. Dat deed De Treffers niet. Een sporadische mogelijkheid voor de deze keer in de spits geposteerde Jordy Thomassen na een steekpass van Leroy George leverde niet meer dan een hoekschop op. De 0-2 leek eerder in de maak, omdat de roodzwarten kwistig strooiden met balverlies. Zo kon Daan Blij bv. Niels Kornelis op de proef stellen met een venijnig schot, dat maar met moeite tot hoekschop werd verwerkt. Toen na ruim een half uur een van de Tielsevoorwaartsen slechts ten koste van een vrije trap en een gele kaart voor Robin Janssen van een doorbraak afgehouden kon worden, leverde dat een vrije trap op, te nemen door Gino Bosz. De bal plofte daaruit zonder enige opwinding in doel achter een verbouwereerde Kornelis. Het werd nog erger net voor rust. Nu was Bo van Essen weer degene, die de Groesbekers in verslagenheid bracht door de bal vanuit een redelijk moeilijke hoek onder de lat te knallen na een snel genomen vrije trap.

Was er dan helemaal geen strijdlust? Jawel…..van de jeugdige Trefferssupporters langs de lijn, die met vlaggen en strijdkreten de boel tot leven trachtten te wekken. Maar uiteindelijk gaven ook zij de moed op. In de tweede helft probeerde De Treffers het nog met lange ballen, die vooruit gepompt werden maar even zo gemakkelijk konden worden onderschept door de Tielenaren. De beste kans was er nog een voor Thomassen op een scherpe voorzet van de na rust ingevallen Gavin Vlijter. Zijn kopbal ging naast. Een passend slotakkoord was er in de 87e minuut, toen wie anders dan Bo van Essen van dichtbij de bal binnen kon tikken. Een hattrick voor hem, een domper voor de thuisclub.