Ondanks bliksemstart toch nog spannend

Max Verstappen moet jaloers zijn geweest op de snelheid, waarmee De Treffers afgelopen zaterdag uit de startblokken kwam. Binnen 7 minuten een 2-0 voorsprong. Wie vervolgens een zorgeloze wedstrijd verwachtte, kwam bedrogen uit. Het bleef van begin tot eind na 95 minuten spannend hoe de punten verdeeld zouden worden. Uiteindelijk wonnen de Groesbekers met 3-2 van Jong Volendam.

Omdat aanvoerder Sjors Kramer tegen de rug van een medespeler aan schoot, kwam Coen Maertzdorf in balbezit. Coen ging goed door en schoot vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen. Twee minuten later werd Teije ten Den gelanceerd door Bryan Sirvania. Ten Den haalde de achterlijn en legde vervolgens prima terug op de instormende Jordy Thomassen, die met een bekeken schuiver voor 2-0 zorgde. Volendam liet de jeugdige kopjes echter niet hangen en ging op jacht naar de aansluiting. En dat leverde een boeiend schouwspel op, dat zeer genietenswaardig was. De anders zo solide Treffersverdediging had met name geen goed antwoord op een aantal sterk indraaiende hoekschoppen. Maar ook de passes van achteruit over de achterhoede heen, stelden de roodzwarten meermalen voor problemen. Koen Blommestijn had na 25 minuten voor 2-1 kunnen zorgen, maar zijn venijnig schot ging maar net voorlangs het doel. Vijf minuten later was het wel raak, zij het dat daarbij medewerking werd verleend door een wat ongelukkige bal van Gino van den Berg. Tayrell Wouter kwam daardoor aan de bal en die schoot de aansluitingstreffer binnen. Thomassen verscheen na een fraaie steekpass van Tjeu Langeveld vrij voor doelman Van Oevelen, maar slaagde er niet in de bal over de uitkomende doelman te liften. Op slag van rust kreeg ook Teije ten Den een kans om de stand weer een aangenamer aanzien te geven, maar aangespeeld door Brian Campman schoot hij voorlangs. Toch werd het nog voor de thee 3-1. Leroy George slaagde er in de extra tijd in om de bal nog net voor de achterlijn binnen te houden. Uit zijn voorzet kopte Ten Den bij de tweede paal raak, zo gaf de grensrechter aan, toen Van Oevelen een poging deed om de bal nog weg te grabbelen.

Na rust leek De Treffers vooralsnog niet meer in gevaar te komen. Eerder lag de 4-1 in het verschiet op voorzetten van Tjeu Langeveld en Dennis Hettinga, die onvoldoende op waarde werden ingeschat. De fut leek er uit bij de Jong Volendammers. Totdat na een uur spelen een voorzet van Tayrell Wouter tot zijn ontzetting door uitblinker Ricardo Ippel achter zijn eigen doelman werd gewerkt. Volendam begon er daardoor weer in te geloven. Het was, dat Niels Kornelis in een bloedvorm steekt, want anders was het alsnog 3-3 geworden. Maar de Treffersgoalie was deze avond ongenaakbaar, als het pogingen van de tegenstander betrof, onder meer op een schot van invaller Hamza Rahaoui. Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd gelopen, toen Sjors Kramer van het veld af moest, nadat hij een potje vrij worstelen was begonnen met de doorbrekende Teije ten Den. Niets was minder waar. In ondertal bleven de Volendammers zoeken naar de gelijkmaker. Het dichtst bij was nog Koen Blommestijn, die in blessuretijd zijn schot op de paal zag belanden. Het bleef echter bij 3-2 en daarmee verzekert De Treffers zich nog steeds van een derde plaats op de ranglijst.