Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Joris Derks maakt overstap naar FC Twente/Heracles Academie

Volgend seizoen maakt De Treffers O21-trainer Joris Derks de overstap naar de FC Twente/Heracles Academie. De 25-jarige trainer begint hier aan een stage voor zijn trainersopleiding UEFA A-youth. Dit trainersdiploma maakt het mogelijk om hoofdtrainer te zijn in de jeugdopleiding van alle BVO’s (betaald voetbal organisaties), eerste elftallen tot en met de Tweede Divisie en om als assistent-trainer in het betaald voetbal aan de slag te gaan. Het is een mooi signaal dat trainers via De Treffers de mogelijkheid hebben om door te groeien naar het allerhoogste niveau.

Joris was in totaal vijf seizoenen trainer bij De Treffers. Via de JO15-1 (twee seizoenen), JO17-1 en JO19-1 kwam Joris dit seizoen uit bij De Treffers O21. In deze seizoenen heeft Joris de club goed leren kennen en op basis van deze periode heeft Joris enkel lovende woorden over voor De Treffers. Joris: “Ik kijk enorm positief terug op mijn periode bij De Treffers. In alles straalt de club uit dat ze willen horen bij de top van het amateurvoetbal in Nederland. Ik ben trots dat ik daar onderdeel van heb mogen zijn. Bovendien heb ik veel kansen gekregen om me te ontwikkelen als trainer en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Joris begon zijn trainerscarrière bij Achilles’29 en hier behaalde hij zijn UEFA C trainersdiploma. Door Frank van Elst kwam Joris in contact met De Treffers en hier bouwde Joris zorgvuldig verder aan zijn trainerscarrière, onder andere door het behalen van UEFA B. Joris: “Vanaf de O15 kreeg ik telkens de kans om hogerop te komen. Toen ik uiteindelijk trainer werd van O19, heb ik besloten om me nog meer te focussen op het trainerschap. Dankzij Robert Janssen heb ik uiteindelijk de kans gekregen bij O21 en inbreng gehad bij trainingen van de eerste selectie. Ook Leeroy Echteld ben ik dankbaar voor zijn vertrouwen hierin. Frank, Robert en Leeroy zijn dus enorm belangrijk geweest, maar tot slot wil ik iedereen bedanken waar ik in de afgelopen vijf jaar mee heb samengewerkt.”

Na de zomer komt Joris bij de FC Twente/Heracles Academie in een hele andere omgeving terecht dan bij De Treffers, en dat is dan ook een bewuste keuze van de trainer. Joris: “De Treffers streeft het hoogst haalbare na, maar blijft tegelijkertijd ook een amateurclub. De combinatie van gemoedelijkheid, het gevoel van een “warm bad” en focus op prestaties ga ik denk ik het meeste missen. Bij de FC Twente/Heracles Academie zal het nog een slag professioneler worden en daar hoop ik enorm veel te gaan leren.” Wie weet zien we Joris op termijn weer terug op Zuid. Joris: “Het waren vijf hele mooie jaren bij De Treffers. Ik sluit zeker niet uit dat ik op een later moment weer terugkom.”

We wensen Joris enorm veel succes in het resterende seizoen bij De Treffers O21 en daarna met het behalen van zijn trainersdiploma!