Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers overklast Katwijk

SPORTPARK ZUID – Op het moment, dat de tweede plek op de ranglijst in gevaar kwam, herpakte De Treffers zich. Na een aantal mindere wedstrijden lieten de roodzwarten zich afgelopen zaterdag van hun beste kant zien. De nog regerend kampioen Katwijk werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

De thuisclub kwam flitsend uit de startblokken. Katwijk kwam in de derde minuut al goed weg, toen een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied door scheidsrechter Bronsvoort over het hoofd werd gezien. En vervolgens liet De Treffers na om al heel snel de voorsprong te pakken. Een een-twee tussen Jorn van Hedel en Gavin Vlijter bracht de bal bij Tim Waterink. De Treffersspits schoot rakelings over doel. Waterink hield even later slechts een hoekschop over aan een schot, dat werd gepareerd door doelman Mark de Vries. Ook een voorzet van Vlijter was nog niet aan Waterink besteed. Maar na 17 minuten was het dan wel raak. Jorn van Hedel besloot een sterke combinatie met een hard schot op doel, De Vries stompte de bal voor de voeten van de instormende Tim Waterink, die de rebound feilloos benutte. Stelde Katwijk daar dan helemaal niets tegenover? Inderdaad. Of je zou het slappe schot van de opkomende Sinteur als wapenfeit moeten memoreren. Snel na het eerste doelpunt kwam De Treffers op 2-0. Jordy Thomassen gaf een voorzet op Willem den Dekker, die al vallend tussen twee Katwijkers de bal nog een beslissend tikje wist te geven. Op slag van rust moest Niels Kornelis voor de eerste keer in actie komen: hij kon de bal gemakkelijk oppakken na wat met enige verbeelding een Katwijkse aanval genoemd mocht worden.

In de tweede helft nam De Treffers wat gas terug. Niet verwonderlijk na 45 minuten waarin de roodzwarten een zeer hoog tempo hadden aangehouden. Toch waren ook nu weer de eerste kansen voor de thuisclub. Gavin Vlijter besloot een fraaie rush met een schot, dat via een Katwijks been net naast het doel ging. En in de 62e minuut kreeg een mooie aanval niet de verdiende beloning: Willem den Dekker kwam goed voor zijn man op aangeven van opnieuw Thomassen, maar leek te worden geraakt. Geen doelpunt. Katwijk besefte waarschijnlijk, dat het wat meer zijn best moest gaan doen voor de talrijke meegereisde supporters. Het werd wat sterker. En dat leverde weer wat meer werk op voor de Treffersverdediging onder leiding van Guus Joppen, bijgestaan door Tjeu Langeveld, die weer eens een ijzersterke wedstrijd speelde, verdedigend én aanvallend. De roodzwarten kwamen er wat minder vaak uit, maar toonden zich daarin wel gevaarlijker dan hun opponent. Uit een hoekschop van Azzedine Dkidak kopte Jordy Thomassen net naast. In de 73e minuut bekroonde Thomassen zijn 100e wedstrijd voor De Treffers wel met een doelpunt. Dkidak stond weer aan de basis met een slim genomen vrije trap, die door Jordy op waarde werd gehonoreerd. De bal vloog via de paal in de touwen achter de verbouwereerde Katwijkse verdediging. En daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Temeer, toen Danny Bakker even later zijn inzet na goed combineren net naast zag gaan. Bronsvoort vond het na exact 90 minuten wel welletjes.