Samen met De Treffers

Nieuws

HHC Hardenberg nu sterker dan De Treffers

HARDENBERG – In de strijd tussen de nummer 2 (HHC Hardenberg) en nummer 3 (De Treffers) van de ranglijst won de eerstgenoemde onder het toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman. Hardenberg nam daarmee revanche voor de kansloze nederlaag, die men in Groesbeek eerder had geleden en houdt daardoor aansluiting met de koploper, die verloor; De Treffers werd door het verlies gepasseerd door Katwijk en Rijnsburgse Boys en zakt daardoor naar plaats vijf.

Na ruim tien minuten kwam de thuisclub op voorsprong, toen Glenn Kobussen de bal ontving uit een scrimmage voor Treffersdoel, knap aannam en het gaatje vond temidden van een melee van spelers. Tot dan waren de Groesbekers er in geslaagd om de tegenstander redelijk ver van doel te houden. De achterstand was voor hen geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten. En dat leidde na een half uurtje tot de verdiende gelijkmaker. Bouyaghlafen wist een voorzet van de zich door de verdediging worstelende Brian Campman op waarde te schatten en was verantwoordelijk voor de 1-1. Met die gelijke stand kwam ook de rust. Vervolgens was het duel lang in evenwicht met een iets sterker Hardenberg. Maar na 65 minuten ging het helemaal mis voor de in blauw gestoken roodzwarten. Rob van der Leij bracht zijn ploeg opnieuw op voorsprong door een aantal verdedigers op het verkeerde been te zetten en vervolgens binnen te schieten achter een kansloze doelman Ouazzane. Een minuut later werd het zelfs 3-1 voor Hardenberg. Een snelle uitval over links van Thomas Reinders bracht de bal bij de na rust ingevallen Matthijs Hardijk, die daar van dichtbij wel raad mee wist. Leeroy Echteld probeerde daarna de bakens te verzetten met een aantal wissels. De Treffers zette wel druk, had wat kansen, maar ook de pech, dat de bal net over de lat of langs de paal ging dan wel werd gepareerd door een uitstekende doelman Borgman. Een tweede Treffersdoelpunt, dat nog voor spanning had kunnen zorgen, kwam er niet. En dus moest De Treffers met een nederlaag naar huis. Het is zaak om weer tijdig van deze tegenslag te herstellen, want zaterdag komt de nieuwe nummer 3, Katwijk, op bezoek!

HARDENBERG, Sportpark de Boshoek, 25-02-2023 , season 2022 / 2023 , Jack’s League Dutch Tweede Divisie. HHC Hardenberg player Jesper Drost HHC Hardenberg player Glenn Kobussen Treffers player Willem den Dekker during the match HHC – De Treffers