Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Katwijk

In de volgende speelronde van de Jack’s League speelt De Treffers een thuiswedstrijd tegen vv Katwijk. De regerend kampioen staat momenteel derde op de ranglijst en heeft twee punten meer dan de ploeg van Leeroy Echteld. Eerder dit seizoen speelden Katwijk en De Treffers in een gelijk opgaande wedstrijd met 0-0 gelijk. Stapt vandaag een van de ploegen wel als winnaar van het veld?

Vorm

Vorige week won Katwijk met 3-1 van koploper AFC waardoor de competitie in één klap weer een stuk spannender werd. De Krombewoners klommen naar de derde plek en verkleinden het gat met de eerste plek naar vijf punten. Dankzij deze overwinning zette Katwijk bovendien hun overwinningsserie voort. Inmiddels won Katwijk de laatste zes competitiewedstrijden op rij en dus zal de titeldroom weer springlevend zijn. De Treffers verloor vorige week van nummer 2 HHC Hardenberg en zakte jammer genoeg naar de vijfde plaats. De achterstand op koploper AFC is hierdoor opgelopen zeven punten. Na de eerdere onfortuinlijke nederlaag tegen nummer 4 Rijnsburgse Boys van een paar weken geleden is een overwinning erg welkom om bovenin mee te blijven draaien.

Selectie Katwijk

Katwijk scoorde tot dusverre 46 keer in de competitie en de meeste goals kwamen op naam van Ahmed el Azzouti. Hij scoorde al twaalf keer. De laatste weken is echter niet El Azzouti, maar Mukthar Suleiman de meest bepalende speler. Hij besliste als invaller de derby tegen Quick Boys met twee doelpunten en scoorde ook de 2-1 afgelopen weekend tegen AFC. Voor deze drie goals had hij in totaal slechts 52 speelminuten nodig. Tussendoor scoorde de Somalisch international ook nog in de wedstrijd tegen hekkensluiter OFC. Opvallend is dat zowel El Azzouti en Suleiman volgend seizoen de overstap maken naar Spakenburg. Om alvast voor te sorteren op het vertrek van deze aanvallers, kreeg Katwijk in de winterstop versterking van Des Kunst. De 23-jarige aanvaller kwam over van het Zweedse Varbergs BoIS en stond meteen vijf keer in de basis. Met twee doelpunten en één assist betaalde hij het vertrouwen van trainer Anthony Correia terug.

Eerdere resultaten

In totaal speelden De Treffers en Katwijk twaalf keer eerder tegen elkaar. Drie keer wonnen de rood-zwarten, vijf keer waren de oranjehemden de sterkste en vier keer werd het gelijk. De resultaten waren de eerste jaren vooral in het voordeel van De Treffers, maar voor de laatste rood-zwarte overwinning moeten we terug naar 21 april 2018. Gezien de eerdere wedstrijd van dit seizoen zal de ploeg van Leeroy Echteld echter vol vertrouwen zijn om deze magere serie te doorbreken. De Treffers liet toen al zien gelijkwaardig te zijn aan de regerend kampioen en zal dat op het eigen sportpark Zuid nog eens willen bewijzen!