Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – De Treffers

De Treffers speelt op zaterdag 25 februari in de 23e speelronde van de Jack’s League een absolute topper tegen HHC Hardenberg. De oranjehemden staat op de 2e plaats met slechts één puntje meer dan ons eigen rood-zwarte vlaggenschip. Om de druk op koploper AFC te houden telt voor beide ploegen alleen een overwinning. Wie gaat er met de drie punten vandoor?

Vorm

In de vorige wedstrijd speelde HHC Hardenberg met 1-1 gelijk tegen AFC. De Sallanders kwamen al na vier minuten op een 0-1 voorsprong tegen de hoofdstedelingen, maar moesten na een half uur de gelijkmaker incasseren. Beide ploegen kregen daarna kansen om te winnen, maar de stand bleef gelijk. Door het gelijkspel wacht HHC Hardenberg al drie competitiewedstrijden op een overwinning. De week voor het gelijkspel tegen koploper AFC werd er namelijk verrassend verloren van hekkensluiter OFC en daarvoor speelde HHC Hardenberg met 1-1 gelijk tegen Quick Boys. De Treffers verloor in de laatste wedstrijd op eigen veld onnodig van Rijnsburgse Boys. De rood-zwarten startten sterk en kwamen vroeg op voorsprong door een goal van Willem den Dekker. Helaas kantelde de wedstrijd na een rode kaart voor doelman Niels Kornelis, waardoor de voorsprong nog ± een uur verdedigd moest worden. De gasten buitten het overtal uit, hoewel De Treffers ook nog de nodige kansen kreeg.

Selectie HHC

Bij HHC Hardenberg is het drietal Matthijs Hardijk, Rob van der Leij en Jesper Drost het meest bepalend. Vleugelaanvaller Hardijk is degene met de meeste doelpunten en scoorde al twaalf keer. Van der Leij en Drost volgen op gepaste afstand met negen en zeven doelpunten. Beide spelers bereidden daarnaast al wel vijf keer een doelpunt voor. Opvallend genoeg werden zowel Hardijk als Van der Leij in de laatste wedstrijd tegen AFC buiten de basis gehouden. Die keuze zegt overigens genoeg over de aanvallende kwaliteit van HHC. De ploeg van trainer Pascal Diender is de meest scorende ploeg van de competitie en scoorde tot dusverre 48 keer. Met Pascal Diender is overigens ook een opvallende naam genoemd. De 40-jarige trainer kreeg afgelopen zomer de kans om hoofdtrainer te worden nadat hij twee jaar als assistent-trainer werkzaam was op sportpark De Boshoek. Met de huidige 2e plaats verdient hij alle lof.

Eerdere resultaten

De Treffers kan vertrouwen putten uit de eerdere ontmoeting met HHC Hardenberg dit seizoen. In de vierde wedstrijd kwam HHC Hardenberg (destijds als koploper) naar sportpark Zuid. De ploeg van Leeroy Echteld was de tegenstander op alle fronten de baas en na 28 minuten spelen stond het 3-0. Uiteindelijk was een duidelijke 5-2 overwinning het resultaat. In totaal speelden De Treffers en HHC Hardenberg twaalf keer tegen elkaar. De rood-zwarten wonnen vijf keer, de oranjehemden waren vier keer de betere en drie keer werd het gelijk.

Al met al kan het zaterdag alle kanten op in de wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. Wat vaststaat is dat beide ploegen willen voetballen en voor de overwinning zullen gaan!

Foto: ProShots