Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET ANTOINETTE GERRITS

Geen wedstrijden, geen activiteiten op Zuid vanwege het coronavirus. We zijn erg benieuwd hoe het onze leden in deze tijd vergaat. Daarom zijn we gestart met een belrondje in onze vereniging. Als eerste kwam de trainer van ons eerste elftal, Jan de Jonge al aan bod. En vandaag gaan we verder, de telefoon gepakt en gebeld met….

 

…zee van tijd….

ANTOINETTE GERRITS (kantinebeheerster)
“In het begin moest ik er aan wennen, dat ik niet regelmatig naar Sportpark Zuid kon, ik had een zee van tijd. De muren kwamen thuis op me af, want ik houd niet van stil zitten en de piepers had ik om 11.00 uur al geschild. Voor zolang het duurt heb ik daarom ander werk gezocht en gevonden op het terrein van Dekkerswald tot alles achter de rug is. In De Plataan maak ik een paar uur per week schoon. Dan kan ik ook  een praatje maken met de bewoners (op 1,5 meter afstand). Heel belangrijk in deze tijd! Twee tot drie keer per week kom ik toch nog in de kantine om de boel op orde te houden en de koffie-automaat bij te vullen. Helemaal dicht zit het namelijk niet. Theo Versteegen werkt met een paar hulpkrachten gewoon door aan het onderhoud en ook de buitenschoolse opvang is niet helemaal gesloten. Ik moet zeggen, dat ik de leden en mijn collega’s wel mis en hoop, dat het niet al te lang duurt, voordat alles weer bij het oude is.”
Dat hopen we ook. Wat we ook missen, is de kippensoep van Antoinette, die binnen De Treffers wereldberoemd is. Op ons verzoek daarom het recept voor thuis:

Ingrediënten: 3 kippen bouillonblokjes, 2 kippenpootjes, 2 x kipfilet, 1 potje kippen krachtbouillon, 2 preitjes
Een 3 liter pan vullen met water en de bouillonblokjes erbij doen.
Dit aan de kook brengen.
Het water even goed door laten koken, kippenpootjes en de kipfilet erin doen.
Dan het vuur klein zetten (zet er een warmhoudplaatje onder)
Potje krachtbouillon erbij.
Een paar uur laten trekken.
Kippenpootjes eruit halen en de botjes en velletjes eruit/af halen.
Kippenvlees terug de pan in, dan de filet in stukjes snijden.
Prei dun snijden, wassen en erbij doen.
Nog even laten trekken, en de soep is klaar.

Eet smakelijk allemaal!!!