Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET JAN DE JONGE

Hoe zou het gaan met onze hoofdtrainer Jan de Jonge en zou hij nog tips hebben voor onze spelende leden? We hebben de telefoon gepakt en gebeld met Heerenveen.

“Hoewel ook het leven in Friesland er heel anders uitziet dan een paar weken geleden, heeft het coronavirus deze regio van het land nog maar nauwelijks bereikt. Wel worden ook hier veel voorzorgsmaatregelen in acht genomen en patiënten uit andere delen van het land naar ziekenhuizen zoals in Heerenveen overgebracht”.
Jan vertelt dat structuur houden in de dag belangrijk is. Elke dag om 8.00 uur gaat hij hardlopen en krachtoefeningen doen.  Over het hervatten van de competitie zegt hij: “Het blijft afwachten wat er de komende dagen, misschien wel weken, gebeurt. Het zal, als de wedstrijden weer gespeeld kunnen worden, lastig worden om snel weer op een goed niveau te zitten. Daar heb je toch tenminste 3 weken intensieve training voor nodig. En  dat is nog aan de krappe kant”. De spelers van het eerste elftal hebben allemaal een individueel trainingsschema gekregen. Vier weken lang zullen zij  op eigen houtje kracht- en looptrainingen doen.
Voor alle spelende leden van De Treffers heeft Jan een tip. “Kijk eens op social media naar de oefeningen die Wiel Coerver ontwikkeld heeft. Deze oefeningen kun je in je eentje doen in de tuin of zelfs rondom de keukentafel. Zo kun je overal oefenen op je technische skills”. Voor de jonge lezers onder ons: Wiel Coerver was trainer van onder andere NEC en Feijenoord en ontwikkelde de zogenaamde ‘Wiel Coerver Methode’. Hij werd de Einstein onder de trainers genoemd. Deze laatste quote is voor rekening van de trainer en niet van de redacteur.
Ook de KNVB heeft allerlei trainingsprogramma’s op internet ontwikkeld waarmee je op individuele basis kunt blijven oefenen. Kijk daarvoor op www.knvb.nl/stayathome.
Ga alleen sporten als je je fit voelt en geen klachten hebt. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM. Mede namens Jan wensen wij jullie alle goeds toe en blijf gezond!

Bestuur De Treffers