Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET PETER KAAL

We bellen wat af in deze tijd. Bellen, want aan persoonlijk contact zijn de nodige beperkingen gesteld. Lastig, als je een vereniging bent, die van persoonlijke contacten aan elkaar hangt. We willen elkaar niet uit het oog verliezen en we willen weten hoe het met iedereen gaat. Dus bellen we. En als we al niet bellen, dan skypen we, zoomen we, facetimen we of hoe al die programma’s al niet heten. Maar in deze rubriek pakken we nog steeds de oude, vertrouwde telefoon, in 1876 uitgevonden door Alexander Graham Bell (!).  En vandaag doen we dat en bellen met….

PETER KAAL (hoofdsponsor)

Peter laat al weer enige jaren de dagelijkse bedrijfsvoering van het aannemersbedrijf, dat zijn naam draagt, over aan Dennis Peters en Tom Cobussen. Zijn betrokkenheid geldt met name de ontwikkeling van nieuwe projecten. Een van die projecten wordt onder de naam Kloosterpad-west gerealiseerd op het terrein aan de Spoorlaan in het centrum van Groesbeek, waarop nu nog de blokhut staat. In dit artikel zijn tevens enkele tekeningen van dit project bijgevoegd.

We waren eigenlijk wel benieuwd welke gevolgen de coronacrisis heeft voor het bouwbedrijf en hoe het nu staat met de realisering van projecten, zoals Kloosterpad-west. Peter nam uitvoerig de tijd voor een toelichting:

“Eigenlijk is er op dit moment voor ons nog niet zo gek veel veranderd. Het werk gaat gewoon door, er is nog genoeg te doen, veel al lopende opdrachten. Maar de toekomst zit vol onzekerheid, opdrachtgevers zitten met tal van vraagtekens hoe het verder gaat met de economie. Er wordt gesproken over ontslagen in de bouw, maar nu is er nog sprake van tekorten.

In het bedrijf en op de bouwplaats nemen we de richtlijnen van het RIVM in acht. Dat betekent op de eerste plaats, dat de afstand van 1,5 meter ten opzichte van elkaar in acht wordt genomen. Onze mensen gaan niet meer met een busje samen, maar ieder apart naar het werk en ook het schaften gebeurt gefaseerd. Als onderaannemers aan het werk zijn, spreken we hen ook aan op de richtlijnen, als dat nodig is. De kantine in ons bedrijf aan de Hulsbroek is gesloten, samen koffie drinken zit er op dit moment niet in. Het kantoor hebben we niet hoeven aan te passen, de werkplekken bevinden zich al op voldoende afstand van elkaar.

De plannen voor Kloosterpad-west liggen klaar. De besluitvorming bij de gemeente is vertraagd, omdat de raadsvergadering van april niet is doorgegaan, maar ik verwacht eigenlijk geen problemen. Ook de informatie-avond, die we hadden gepland voor direct omwonenden, kon niet doorgaan. Maar op korte termijn willen we toch aan iedereen duidelijkheid geven. Het is de bedoeling, dat er 12 appartementen aan de Spoorlaan worden gebouwd en 11 wat kleinere appartementen aan het pad van de Spoorlaan naar De Mallemolen (het Kloosterpad), dat tot 4 meter wordt verbreed. Het gebouw aan de Spoorlaan wordt drie bouwlagen met kap, het gebouw aan het Kloosterpad wordt twee bouwlagen met kap hoog. Onder beide gebouwen komt een parkeerkelder voor de bewoners. Op die manier zorgen we er voor, dat het verdere terrein groen kan worden ingericht. Het betreft allemaal koopappartementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals iedereen mis ik wel de beleving rond de thuiswedstrijden van De Treffers. In de businessclub is het altijd gemakkelijk contacten te leggen, die weer tot verdere zakelijke afspraken kunnen leiden. Dat komt er nu niet van, hopelijk voor niet al te lange tijd.”

Kaal blijft dus bouwen, bouwen aan de toekomst. Zoals ook wij willen blijven bouwen aan het behoud van onze club!