Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET RUBY PRUDON

Geen wedstrijden, geen activiteiten op Zuid vanwege het coronavirus. We zijn erg benieuwd hoe het onze leden in deze tijd vergaat. Daarom zijn we al weer enige tijd bezig met een belrondje in onze vereniging. De vorige keer kwam Bo Thijssen, speler van De Treffers 3, aan bod. En vandaag gaan we verder, de telefoon gepakt en gebeld met….

RUBY PRUDON (speelster Vrouwen Zaterdag 1)

……Ruby is the one….
(Earth & Fire)

Ruby, aan het begin van dit seizoen overgestapt van Meiden onder 19 naar Vrouwen Zaterdag 1, speelt al sinds de F-jes bij De Treffers. Toen was ze nog het enige meisje in een jongensteam; het damesvoetbal stond op dat moment bij onze vereniging nog niet of nog maar net in de steigers. En De Treffers is Ruby altijd trouw gebleven. In het Zaterdag 1-elftal staat ze op de linksbuitenpositie. Ze valt op door haar snelheid en haar balbehendigheid en heeft als gevolg daarvan in dit bruut afgebroken seizoen al twaalf keer gescoord. We vroegen haar hoe ze nu haar tijd vult.

“Normaal gesproken moest ik twee keer in de week trainen en dan op de zaterdag de wedstrijd. Nu probeer ik mijn conditie op peil te houden door een paar keer per week te gaan hard lopen, samen met enkele teamgenoten (op veilige afstand natuurlijk). Iedere keer zo’n 5 à 10 km. Maar op dit moment ben ik vooral druk met mijn studie. Ik hoop binnen enkele maanden af te studeren bij het CIOS als bewegingsagoog. Een bewegingsagoog is iemand, die zich bezig houdt met het organiseren, ontwikkelen en aanbieden van een sport- en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking. Dat kan gaan om een lichamelijke of een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling, dat mensen geactiveerd worden in beweging. Voor mijn studie heb ik nu een beweegplan voor een specifieke cliënt gemaakt en daarop hoop ik examen te kunnen doen. In aangepaste vorm natuurlijk in dit coronatijdperk. Wat ik daarna ga doen, dat weet ik nog niet. Eerst maar eens kijken hoe we uit deze ellende komen!”

En wij hopen natuurlijk, dat Ruby slaagt en dat we vervolgens met z’n allen weer de wei in kunnen!