Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET…..

Geen wedstrijden, geen activiteiten op Zuid vanwege het coronavirus. We zijn erg benieuwd hoe het onze leden in deze tijd vergaat. Daarom zijn we gestart met een belrondje in onze vereniging. De vorige keer kwam Jan Wijers, oud-voorzitter van de jeugdafdeling aan bod. En vandaag gaan we verder, de telefoon gepakt en gebeld met….

THÉ WENNEKERS (gerenommeerd biljarter)

…..75 jaar lid…..

Thé werd tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari van dit jaar nog gehuldigd vanwege het feit, dat hij maar liefst 75 jaar lid is van onze vereniging. En Thé is allesbehalve een stil lid, letterlijk en figuurlijk. Voor klusjes kan er altijd een beroep op hem worden gedaan en als gewaardeerd lid van de maandaggroep heeft hij in de functie van meewerkend voorman het oppertoezicht over de ploeg op en rondom het hoofdveld. Het is bewonderenswaardig hoe hij als 80-plusser de mannen nog weet te motiveren en zelf daarbij de nodige zweetdruppels produceert. Het vochtverlies wordt na afloop van de werkzaamheden overigens wel weer aangevuld. Daarnaast is (of liever gezegd op dit moment: was) hij iedere donderdagavond te vinden in het clubhuis om op hoog niveau zijn kunsten te vertonen op het groene, inmiddels blauwe biljartlaken. En de jongeren zullen Thé wellicht ook kennen als de vader van Erwin Wennekers, een van de grootste voetbaltalenten, die onze vereniging heeft voortgebracht. Ook dat is bewonderenswaardig, want Thé zelf kon nog geen deuk in een pakje boter schoppen. Hoe ervaart Thé de huidige situatie?

“Ik heb heel wa uurekes op Zuid ligge. Da vèlt now allemaol weg. Veural ’t biljarte op donderdagaovond en mijn biereke mis ik wel. Ik doe ’t rustig aon. Uutslaope tot hallef nege en dan op mijn gemak mien brood ète, om tien uur koffie met de vrouw en dan is de merrege al wèr haost um. Ik zie veul in de tuin bezig. Bloeme ovverpotte, da’s wel ’n hobby van mien, now ik nie mèr zo duk naar Zuid kan holvere. De tulpe staon d’r moi beej. ’s Kieke of ik nog wa meer kan stekke. Mien schonzoon zol in de Milsbek gaon kieke of heej daor al plante vur mien kan haole. Ik heur van oow, dat er nog ’n paor man uut de maondaggroep Theo Versteegen helpe. D’r zal now wel bier ovver blieve. Als ’t maor nie ovver d’n daotum get. Ik weet wel wie ge daor dan vur mot belle. Maor ja, ik weet ok nie hoe lang ’t nog zal dure.”

Tot zo ver Thé, die we straks graag in goede gezondheid weer terugzien op Zuid!