Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET…..

Rare tijd, coronatijd. Wat betekent dat voor onze leden, wat betekent dat voor onze sponsors? Het onderling contact is weg, de publicitaire waarde van sponsoring is minder. De verenigingsactiviteiten staan na maanden van complete stilstand nu immers nog steeds op een lager niveau dan we graag zouden willen, dan we gewend zijn. Treffers in slaapsfeer, het zou zo maar de typering van onze vereniging de afgelopen maanden kunnen zijn. Maar het is ook de typering van het gesprek, dat we met een van onze sponsors hadden en wel met……

FRITS TREFFERS (Slaapsfeer)

Frits Treffers is een uitgeslapen jongen. Geen wonder, want hij produceert matrassen en boxsprings in eigen beheer en verkoopt compleet slaapkamermeubilair in drie winkels in  deze regio. In 2001 startte Frits de fabricage van eigen producten in Wijchen. Twaalf jaar geleden ging hij die spullen ook zelf verkopen aan particulieren. De eerste winkel van Slaapsfeer werd gevestigd in Beers, vier jaar geleden volgde Groesbeek met de overname van Wennekers Slapen en in 2018 werd de vestiging in Beuningen geopend. In totaal gaat het daarbij om 6000 m2 winkelvloeroppervlak en heeft Frits 30 werknemers in vaste dienst. In de winkels wordt overigens niet alleen eigen makelij verkocht. Alle bekende merken behoren tot het assortiment. En de zelf gefabriceerde producten zijn niet alleen in de eigen winkels te koop, maar door het hele land ook in andere verkooppunten. Een uitgeslapen jongen, dus. Slapen is belangrijk, zoals hij ons nog eens uitlegt:

“Een goede gezondheid rust eigenlijk op drie pijlers: voldoende beweging, verantwoorde voeding en een goede nachtrust. Voor onze klanten zoeken wij steeds een passend slaapsysteem. Wat past het beste bij die persoon? Onze service is sterk klantgericht en daarin onderscheiden we ons wel t.o.v. onze concurrenten. Klanten krijgen door onze inzet een Zwitserleven gevoel, een “swiss sense”, maar dan echt.

Een passend product, dat betekent ook een product tegen een redelijke prijs. Ik ben er van overtuigd, dat onze marge lager is dan die van grote ketens en dat leidt ertoe, dat wij Beter Bet-aalbaar zijn voor onze klanten. Onze prijs-kwaliteitverhouding is gewoon super sterk.

….Treffers in Slaapsfeer….

Via mijn schoonvader Kees van Gent – die van de bandenhandel – ben ik bij De Treffers terecht gekomen. Hij nam me mee naar wedstrijden en wat me direct opviel, dat was de saamhorigheid, het familiegevoel bij de vereniging. Sinds 5 à 6 jaar ben ik subsponsor en tevens lid van de businessclub. Het is er leuk, het is gezellig, maar dat stelt me wel eens voor problemen. Want ik woon in Grave en dat is net iets te ver om terug te fietsen, vooral als de terugweg begint te slingeren. En ik kan het me niet permitteren om met een slok op achter het stuur te gaan zitten.

De coronacrisis heeft ook bij ons tot klappen geleid in het winkelbezoek. De eerste vier weken hadden we te kampen met een omzetdaling van 65%. Maar daar maak ik me niet al te veel zorgen over. Inmiddels trekt het alweer aan. Bij slaapkamers gaat het toch meestal om uitgestelde aankopen. En mensen komen er – nu ze meer thuis zitten – achter hoe belangrijk goed slapen is. In de winkels en in de werkplaats nemen we natuurlijk de maatregelen van het RIVM in acht. Daarbovenop hebben we nog een eigen protocol opgesteld. Want je komt wel in de slaapkamer bij de mensen. Voordat we iets komen brengen en monteren, bellen we de klant op, vragen hoe het met zijn gezondheid gesteld is en kijken we ook nadrukkelijk naar ons eigen personeel. We moeten zorgvuldig zijn, maar niet te angstig. Want dit kan nog wel even duren.

Ook in deze moeilijke tijden wil ik de club blijven steunen. Want ik begrijp, dat ook de vereniging het moeilijk heeft. Recent heb ik dan ook mijn sponsorcontract verlengd en mijn bijdrage op niveau gehouden. Ik wil daarmee een signaal afgeven, vertrouwen uitstralen naar De Treffers en de ambities, die De Treffers heeft. Als je vertrouwen geeft, krijg je ook vertrouwen, zou ik mijn medesponsors willen meegeven. “Practice what you preach”.

Beter zouden zelfs wij het niet kunnen zeggen.