Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN AANBELLEN BIJ…..

Als we iets de afgelopen maanden op het hart gedrukt gekregen hebben, dan is het wel, dat we onze handen regelmatig moeten wassen, dat we verplicht moeten niezen in onze ellebogen en dat we ontzettend veel moeten desinfecteren, telkens weer. Aandacht voor hygiëne, voor reinheid om het coronavirus te bestrijden. Alle aanleiding om daar eens met een tweetal experts over te praten. Omdat iedere keer even bellen tot een inmiddels torenhoge telefoonrekening leidt en we tegelijkertijd (van het bestuur) moeten bezuinigen, zijn we deze keer maar eens op de fiets gestapt en hebben aangebeld bij…..

RENÉ EN DENNIS WOUTERS (Schoonmaakorganisatie Wouters)

René ging naast zijn werk zo’n 30 jaar geleden aan de slag als glazenwasser. En op de ladder staande zag hij, dat er dan nog wel wat meer schoon gemaakt kon worden. Van het een kwam het ander en zo groeide de organisatie naar een bedrijf met nu 90 personeelsleden, van wie er 38 fulltime bij Wouters werken. Vader René en zoon Dennis praten bevlogen over de specialismen, die ze in huis hebben en de aard van de werkzaamheden, die in de afgelopen maanden enorm zijn geïntensiveerd. En natuurlijk hebben we het ook over De Treffers, want anders krijg je geen plekje in onze rubriek. Vader en zoon vullen elkaar als vanzelfsprekend aan en dat maakte het voor ons op onze leeftijd moeilijk om achteraf te onderscheiden wie wat gezegd heeft. Dus doen we het maar zo:

René en Dennis: “Schoonmaken is meer dan de plaat poetsen. Aan reiniging worden steeds hogere eisen gesteld. Eisen, waaraan wij kunnen voldoen. Niet voor niets kunnen we ziekenhuizen als Rijnstate, Radboud en een organisatie als Zorggroep Zuid-Gelderland (ZZG) tot onze klanten rekenen. Juist daar moeten we ons houden aan verschillende protocollen om er voor te zorgen, dat personeel en patiënten veilig kunnen verblijven. Naast het reguliere schoonmaakwerk verzorgen we ook het schoon opleveren van nieuwbouw. We zijn daarmee begonnen, toen Piet Kersten van Aannemersbedrijf De Bruijn ons vroeg of we een aantal pas gebouwde huizen woonklaar zouden kunnen maken. En als je ziet, wat er in en om het Radboudziekenhuis steeds aan nieuwbouw plaats vindt, dan begrijp je wat dat inmiddels voor grote klussen voor ons geworden zijn. Maar we zijn ook trots op onze vrachtwagen, een levensgrote stofzuiger eigenlijk waarmee we het stof in droogkamers van steenfabrieken opzuigen. Niki de Nijs (red.: inmiddels bij iedereen bekend als de vader van Kim) is daar erg druk mee. Met hem is ook een van de mensen in ons trouwe personeelsbestand genoemd. En dat geeft weer aan wat voor soort bedrijf wij zijn. Een bedrijf met aandacht voor elkaar.

De coronatijd heeft extra druk op onze organisatie gelegd. Niet voor niets werd schoon maken door het kabinet als een vitaal beroep benoemd. Bij verschillende klanten moesten en moeten hand- en contactpunten regelmatig worden gedesinfecteerd, meer keren per dag. We dienen daarvoor 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Daarbij is het noodzakelijk om ook te denken aan de veiligheid van ons eigen personeel, met name omdat zij ook in kamers komen waar coronapatiënten liggen en het besmettingsgevaar dus groot is. En zoals voor iedereen gold ook voor ons, dat het soms moeilijk was om aan beschermingsmiddelen te komen. Maar dankzij het feit, dat wij vaste relaties hebben opgebouwd, slagen we daar toch in. Het beroep, dat op onze organisatie werd gedaan, vergt ook veel van de planning. Bij sommige bedrijven, waar personeel meer thuis ging werken, konden we de werkzaamheden meer temporiseren, maar we hebben ook meer uitzendkrachten moeten aantrekken. Een leuke bijkomstigheid was, dat mensen die eerder bij ons gewerkt hebben en nu tijdelijk vanwege de omstandigheden wat minder om handen hadden, bij ons terug kwamen. Dat geeft toch wel aan hoeveel vertrouwen er in ons bedrijf is.

…..ziet er netjes uit….

 

Nu steeds meer bedrijven en musea weer open gaan, worden er ook weer andere dingen aan ons gevraagd. Zo zorgen wij ervoor, dat mensen veilig het gloednieuwe Vrijheidsmuseum kunnen binnen lopen en leveren daarvoor ook het benodigde desinfecteermiddel.

Een enerverende tijd. Een tijd, waarin we veel gevraagd hebben van onze medewerkers, die soms ook een bepaalde angst moesten overwinnen. Chapeau, alle waardering daarvoor. Die hebben we ook tot uiting gebracht door bij iedereen persoonlijk een bos bloemen te bezorgen.”

René: “Bij De Treffers kom ik al heel lang. Ik was net met mijn bedrijf begonnen, toen ik al een reclamebord heb laten plaatsen. Ik fietste er iedere dag langs om te kijken of het er nog stond. De Treffers, dat is voor mij gastvrijheid, openheid, toegankelijkheid. Ik neem regelmatig relaties mee en die komen er graag. Begin dit jaar ben ik ook toegelaten tot de Maandaggroep. Een geweldige club. Weer heel andere praat dan in de businessclub. Ik leer er iedere keer weer van.”

Dennis heeft wat minder met voetbal. Hij is meer een liefhebber van motorcross en autoracen. In het verleden heeft hij nog wel in de F-jes samen met Jasper Cillessen gevoetbald en later is hij nog een tijdje bij Achilles actief geweest. Nou ja, iedereen maakt wel eens een foutje, …….dus dat hij minder voetbal-minded is, nemen we hem dan maar niet kwalijk.