EN WEER WINT DE TREFFERS VAN HFC

Weinig respect voor de ouderdom. Neerlands oudste club, de Koninklijke HFC uit Haarlem, begint zo langzamerhand de favoriete tegenstander van De Treffers te worden. Hoe goed de Haarlemmers het tegen anderen ook doen, tegen de Groesbekers moeten zij het meestal afleggen. Zo ook nu. In een doelpuntrijke wedstrijd trekt De Treffers aan het langste eind: 2-3.

Daar ziet het in het begin echt niet naar uit. Al in de achtste minuut komt HFC op voorsprong. Een geheel vrijstaande Tadmine krijgt de bal van achteren mee en ziet, dat Floris van der Linden nog beter staat. De naar Spakenburg vertrekkende topscorer uit Haarlem zorgt voor de snelle 1-0. Na een kwartier neemt De Treffers het heft wat meer in handen. Uit een vrije trap valt de bal voor het Haarlemse doel. Na wat heen en weer getrap krijgt Lowie van Zundert de bal, maar zijn schot wordt gesmoord en is een gemakkelijke prooi voor doelman Tom Boks. Aan de overkant stelt Vincent Volkert Treffersdoelman Kornelis nog een keer op de proef, maar dan volgt in de dertigste minuut toch de verdiende gelijkmaker. Van grote afstand schiet Boy van de Beek uit een vrije trap de bal in één keer in doel naast de volledig verraste Boks. Wilsterman en Van Zundert zijn vervolgens al dicht bij de voorsprong, als vijf minuten voor rust de 1-2 valt. Een slimme steekpass van Boy van de Beek brengt Jermo Wilsterman in een ideale positie om te scoren. Hetgeen hij dan ook doet. In de tweede helft moet de thuisclub wel komen en dat geeft ruimte voor snelle uitvallen. Via Hoffman bijvoorbeeld, die vooralsnog stuit op de Haarlemse defensie. HFC is dicht bij de gelijkmaker, maar Sam van Huffel weet niet te profiteren, als hij met een lobje door Tadmine voor doel wordt gezet. En Van der Linden gaat niet efficiënt om met een voorzet van VanHuffel. Van dichtbij schiet hij over. De druk wordt verhoogd door de Haarlemmers en dan wordt vijf minuten voor tijd met een goede pass van achteruit Dilivio Hoffman bediend. Vanaf de middellijn begint de snelle Hoffman aan een rush, die hij na omspelen van de uitkomende Tom Boks afrondt met een doelpunt: 1-3. De wedstrijd lijkt gespeeld. Het wordt nog even spannend, als André Morgan in blessuretijd de aansluitingstreffer binnen kopt. Maar verder komen de Haarlemmers niet. De Treffers kan de drie punten mee naar huis nemen.