Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – KATWIJK

Dit weekend speelt De Treffers thuis tegen Katwijk en daarmee komt de nummer twee van de ranglijst op bezoek. Twee weken geleden verloor de ploeg van trainer Jan de Jonge voor het eerst in bijna vijf maanden op sportpark Zuid maar het blijft een feit dat De Treffers het prima doet op eigen bodem. Vorige week werd er met 3-2 gewonnen bij Koninklijke HFC en dus lijkt de goede vorm van voor de winterstop weer terug te komen. Wint De Treffers ook van Katwijk? Het zou een mooie revanche zijn op de met 2-0 verloren uitwedstrijd in Katwijk.

Pittige kluif
Deze overwinning van Katwijk vormde het startpunt van een ongeslagen serie van acht wedstrijden. Hiermee zijn de oranjehemden de ploeg die op dit moment het langste ongeslagen is in de Tweede Divisie. Van deze acht wedstrijden werden er maar liefst zeven wedstrijden winnend afgesloten en werd er één keer gelijk gespeeld. Bovendien krijgt de defensie van Katwijk het minste aantal tegendoelpunten in uitwedstrijden van alle ploegen in de competitie. In negen wedstrijden werden er slechts tien goals geïncasseerd. Hierbij dient wel opgetekend te worden dat de eerste vijf uitwedstrijden drie tegengoals opleverden en er zeven goals werden geïncasseerd in de laatste vier wedstrijden op vreemde bodem.

Van meest naar minst favoriete tegenstander
Waar ook een negatieve omslag te zien is, is in de resultaten van De Treffers tegen Katwijk. In de eerste vijf officiële wedstrijden tussen beide ploegen verloren de rood-zwarten namelijk geen enkele keer van de oranjehemden. Katwijk is daarmee de enige ploeg van alle competitiegenoten in de Tweede Divisie waartegen De Treffers deze statistiek kan overleggen. De eerste wedstrijd tussen De Treffers en Katwijk werd in 2010 gespeeld in de derde ronde van de KNVB Beker en werd overtuigend met 5-1 gewonnen door de rood-zwarten. Hierna deelden beide ploegen de punten twee keer en vervolgens wist De Treffers twee keer achter elkaar te winnen. Zoals gezegd sloeg de onderlinge balans na deze vijf wedstrijden helemaal om. Met drie nederlagen op rij is niet meer te merken dat Katwijk eerst een ‘favoriete’ tegenstander was van De Treffers. De doelcijfers van deze drie wedstrijden spreken ook boekdelen: één doelpunt voor en negen tegen.

Veel scorend vermogen
Waar eerder werd vermeld dat de defensie van Katwijk het beste jongetje van de klas is in de Tweede Divisie als het gaat om uitwedstrijden, is er aan scorend vermogen ook geen gebrek. Vijf spelers van de vijfvoudig algeheel landskampioen bij de amateurs scoorden dit seizoen al minstens vijf keer. Geen enkele andere ploeg in de Tweede Divisie beschikt over zoveel spelers die minstens vijf keer het net wisten te vinden. Zo werden bijvoorbeeld ook de laatste negen goals van Katwijk gescoord door zes verschillende spelers. Marciano Mengerink scoorde tot dusverre het meest, hij staat op acht treffers.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Marc Nagtegaal. Afgelopen zondag leidde hij nog de wedstrijd tussen Vitesse en FC Emmen in de Eredivisie en hierin deelde hij vier gele kaarten uit. Nagtegaal maakte dit seizoen het vaakst zijn opwachting in de Keuken Kampioen Divisie, in tien wedstrijden bestrafte hij zestien spelers met een gele kaart.

Wint De Treffers wederom een thuiswedstrijd? Tot zaterdag!