Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING KONINKLIJKE HFC – DE TREFFERS

Dit weekend gaat De Treffers op bezoek bij Koninklijke HFC en hoewel de gastheren ook een zondagploeg zijn wordt deze wedstrijd gespeeld op zaterdag. De Koninklijken staan vierde op de ranglijst en zijn net zoals vorig jaar met een uitstekend seizoen bezig. Eerder dit seizoen won De Treffers in eigen huis met 4-1 van Koninklijke HFC en legden de rood-zwarten waarschijnlijk de beste wedstrijd van het seizoen op de mat. Wordt het zaterdag weer zo’n galavoorstelling?

Op zoek naar een overwinning

Een overwinning zou de ploeg van trainer Jan de Jonge in ieder geval goed uitkomen. Door de nederlaag in eigen huis tegen Quick Boys sluipt de onderste helft van de ranglijst namelijk langzaam dichterbij. Reden om zorgen te maken is er echter nog allerminst. De rood-zwarten hebben dit seizoen al meerdere keren bewezen dat ze thuishoren in het linkerrijtje en dus lijkt enkel dat de vorm weer teruggevonden dient te moeten worden. Een eerste overwinning na de winterstop kan hier wellicht voor zorgen en dan zou er ook meteen weer omhoog gekeken kunnen worden.

Hoge pieken, klein dal

Het afgelopen anderhalve seizoen van Koninklijke HFC is al met al indrukwekkend. De Haarlemmers bleven vorig seizoen liefst twaalf wedstrijden achter elkaar omgeslagen en eindigden vierde. Dit seizoen zijn de Haarlemmers ook van begin af aan te vinden in de bovenste regionen van de ranglijst. Twee speelrondes was de ploeg van trainer Gert-Jan Tamerus zelfs koploper en hadden de blauw-witten een serie van zeven ongeslagen wedstrijden. Na al deze successen is er nu toch sprake van een dipje. In de laatste vier competitiewedstrijden werd er geen enkele keer gewonnen. Koninklijke HFC zal daarom ook azen op een overwinning om de goede vorm te herpakken.

Goede resultaten tegen Koninklijke HFC

Dat Koninklijke HFC uitgerekend in deze mindere periode De Treffers op bezoek krijgt zal niet per se tot vrolijke gezichten leiden in Haarlem. Al negen wedstrijden op rij verloren de rood-zwarten namelijk niet van Koninklijke HFC. In totaal werkten beide ploegen elf onderlinge wedstrijden af en hiervan werden er vijf gewonnen door De Treffers. Een enigszins geruststellende gedachte voor de blauw-witten is dat de resultaten op het eigen sportpark wel beter zijn dan op sportpark Zuid. Vier keer won Koninklijke HFC niet als De Treffers op bezoek kwam, maar hier zaten wel drie remises bij.

Succes heeft zijn prijs

De goede prestaties van Koninklijke HFC zijn bij andere ploegen in de Tweede Divisie niet onopgemerkt gebleven. Spits Floris van der Linden vertrekt komende zomer naar Spakenburg en smaakmaker op het middenveld Lars Weistra gaan aansluiten bij Katwijk. Eerstgenoemde scoorde dit seizoen al twaalf keer waarvan acht keer op sportpark Spanjaardslaan.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Luca Cantineau. Hij leidde dit seizoen één keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie en deelde hierin drie gele kaarten uit. Daarnaast stonden er dertien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie onder leiding van Cantineau. Hierin deelde de 25-jarige scheidsrechter 23 gele en twee rode kaarten uit.

Wint De Treffers op bezoek bij Koninklijke HFC? Tot zaterdag!