Eerste nederlaag voor De Treffers O21

De Treffers O21 is sinds afgelopen zaterdag de ongeslagen status kwijt, de ploeg liep in eigen huis tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. USV Hercules O21 nam de drie punten mee naar de Domstad, 1-2.

Aanvankelijk zag het daar echter niet naar uit. De Treffers kwam goed uit de startblokken met verzorgd voetbal en aantal (kleine) kansen. Na zeventien minuten voetballen kreeg de ploeg loon naar werken. Een goede actie over links van Bob Melis werd na een afgemeten voorzet tegendraads binnengekopt door Joep Weijers. De Treffers kon echter maar kort van de voorsprong genieten, want nog geen vijf minuten later lag de bal achter De Treffers keeper Rai Jansen in het net. Met deze 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In het de tweede helft ging De Treffers op zoek naar de voorsprong. Ware het niet dat de keeper van Hercules een paar keer daadkrachtig optrad op onder meer een goede vrije trap van De Treffers verdediger Timo Pluk. Het bleef lang 1-1, totdat de spits van de bezoekers in de zeventigste minuut in een één-op-één situatie de 1-2 binnen kon schuiven. Een slotoffensief van de roodzwarte formatie mocht niet meer baten, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit is. Een gelijkspel was, gezien de verhoudingen op het veld, geen onverdiend resultaat geweest.

Volgende week wacht echter weer een nieuwe kans voor onze jongens om de drie punten mee naar Groesbeek te nemen. In het Hoge Noorden neemt De Treffers O21 het aanstaande zaterdagmiddag dan op tegen Be Quick 1887 O21. De tegenstander van aankomende zaterdag staat na 3 wedstrijden op de 11e plaats met 2 punten. De Treffers staat momenteel verdienstelijk 5e met 6 punten uit 3 wedstrijden.