Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing ASWH – De Treffers

Wedstrijd nummer vier in de Tweede Divisie staat voor de deur en de pijnlijke constatering is dat De Treffers deze wedstrijd ingaat als hekkensluiter. Een op papier lastige start van het seizoen werd realiteit op het veld en er werd slechts één punt behaald in wedstrijden tegen HHC Hardenberg, Koninklijke HFC en AFC. De tegenstander van aanstaande zaterdag, ASWH, staat op de vierde plaats met zes punten uit drie wedstrijden en is dus prima aan de competitie begonnen. Vorig seizoen stevenden de Hendrik-Ido-Ambachters nog rechtstreeks op degradatie af met veertien behaalde punten in 24 wedstrijden.

Goede start

ASWH is het bewijs dat een goede start niet per se garant hoeft te staat voor een goed seizoen, en een slechte start dus evenmin voor een slecht seizoen. Vorig seizoen begon de ploeg van Rogier Veenstra redelijk aan de competitie met vier punten uit drie wedstrijden. In de 21 wedstrijden daarna werden er echter nog maar tien punten bijgevoetbald. Desalniettemin zullen de bewoners van sportpark Schildman blij zijn dat de eerste zes punten van het seizoen al binnen zijn. In de eerste wedstrijd van het huidige seizoen werd op bezoek bij Kozakken Boys nipt verloren (2-3). De twee wedstrijden hierna werden gewonnen van Noordwijk (3-1) en Scheveningen (0-1).

De nieuwkomers

ASWH zag afgelopen zomer zeven spelers vertrekken en verwelkomde negen nieuwelingen. De meeste nieuwe spelers zijn in de eerste weken al van waarde geweest voor de ploeg van Rogier Veenstra. Nieuwbakken spits Daniel Wissel scoorde in twee van de drie wedstrijden voor ASWH en heeft daarmee meteen zijn visitekaartje afgegeven. Wissel werd net als verdediger Jerreau Manuhuwa opgepikt bij derdedivisionist Goes en in de personen van Henrico Drost en Ellas Meijer werden er nog twee verdedigende aanwinsten gehaald. Dit was ook wel nodig, want vorig seizoen had ASWH op Jong Volendam na (60 om 61) de meest gepasseerde defensie van de Tweede Divisie. Meijer en Manuhuwa hadden in alle drie de wedstrijden een basisplaats en hielden ex-prof Drost op de bank. De jeugdige middenvelder Joost van Eck kwam over van Barendrecht en aanvaller Luuk Admiraal maakte de overstap van de JO19-1 van ASWH. Beide jongelingen tekenden hun eerste goal in dit prille seizoen al aan.

De geschiedenis

De historie van De Treffers en ASWH is kort. Voordat onze rood-zwarte favorieten en ASWH vorig seizoen competitiegenoten werden, ontmoetten beide ploegen elkaar twee keer eerder in de KNVB beker. In het seizoen 2007/2008 won De Treffers de eerste onderlinge wedstrijd met 2-0. Bijna tien jaar later, in 2016, nam ASWH revanche en verloren de rood-zwarten met 0-3. In competitiewedstrijden is De Treffers tot nog toe ongeslagen tegen de landskampioen van de amateurs in 2005. Op sportpark Schildman speelde de ploeg van trainer Jan de Jonge vorig jaar met 2-2 gelijk en in eigen huis werd er met 3-1 gewonnen. Een saillant detail is dat deze overwinning op dit moment de laatste driepunter is die De Treffers in de Tweede Divisie behaalde.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Mike de Bruijn. Eén keer eerder leidde deze arbiter een wedstrijd in de Tweede Divisie en hierin deelde hij drie gele kaarten uit. Vorig seizoen had De Bruijn zes wedstrijden in de zaterdagse Derde Divisie onder zijn hoede en hierin deelde hij vijftien gele kaarten uit.