Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS WINT MET 2-0

Typisch gevalletje van zomeravondvoetbal, de laatste thuiswedstrijd van De Treffers in het seizoen 2018 – 2019. De roodzwarten wonnen met 2-0 van het reeds gedegradeerde Jong Almere City door doelpunten van Rodrigues en Maertzdorf.

Het was een rommelige wedstrijd. Spelers hadden moeite om elkaar te vinden en dat gold voor beide partijen. En dan gaan met enige weemoed de gedachten uit naar die ene toeschouwer langs de lijn, die in de tweede helft zijn zoon Mitchel Bergkamp zag invallen en moest constateren, dat die het verschil ook niet kon maken. Het duurde een kwartier voordat de eerste goede Treffersaanval op de mat werd gelegd. Coen Maertzdorf bracht Frenk Keukens – na afloop uitgeroepen tot speler van het jaar – in stelling, die met een gericht schot de vuisten van doelman Shawn Veldhuis beproefde. Na ruim een half uur kwamen de roodzwarten op voorsprong. Lowie van Zundert profiteerde van een ketser in de Almeerse verdediging en schoot op doel. Opnieuw leek Veldhuis met zijn vuisten redding te brengen, maar de rebound werd alsnog benut door de attent inlopende Ruben Rodrigues. Op slag van rust leek de voorsprong verdubbeld te worden, toen Van Zundert de bal slim mee gaf aan Siers, maar nu wist Veldhuis wel verder onheil te voorkomen.

Al snel in de tweede helft kwam die 2-0 er toch. Coen Maertzdorf rukte op en omdat hem geen strobreed in de weg werd gelegd, besloot hij tot een schot in de lange hoek. En dat was nog doeltreffend ook! Almere kon maar met moeite een geslaagde tegenaanval laten zien. En toen dat een keer wel lukte – de uitkomende doelman Niels Kornelis was al gepasseerd – bracht de opnieuw gedegen spelende Bryan Sirvania redding op de lijn. Iets later had Aleksandar Jankovic een niet te missen kans, maar de nijvere Treffersspeler zag doelman Veldhuis alsnog tijdig naar de bal grabbelen. Een schot van Rogier Benschop, nadat hij de Treffersverdediging had uitgekapt, over het doel was het enige wapenfeit, dat nog het vermelden waard is.

In het druk bezochte clubhuis werd vervolgens afscheid genomen van vertrekkende spelers (Niek Versteegen, Aleksandar Jankovic, Niels Wouters, Frenk Keukens, Jordy van de Kracht en Wouter op den Camp), werd Frenk Keukens zoals eerder genoemd uitgeroepen tot speler van het jaar en werd door de weer op dreef zijnde voorzitter Bert Janssen uitgebreid stil gestaan bij het vertrek van trainer Anton Janssen. We zullen hem missen (Janssen bedoel ik)!