Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Almere City

Aanstaand weekend staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, de tegenstander hierin is het reeds gedegradeerde Jong Almere City. Na de nederlaag in de vorige speelronde op bezoek bij Scheveningen is het linker rijtje voor De Treffers uit zicht verdwenen. De rood-zwarten zullen er echter alles aan doen om een heel sterk seizoen op het eigen Sportpark Zuid in stijl af te sluiten. Liefst 30 van de 42 behaalde punten werden namelijk behaald in thuiswedstrijden en daarnaast verloor De Treffers na de winterstop slechts één wedstrijd op eigen veld.

Ongeslagen in thuiswedstrijden

Sinds de invoering van de Tweede Divisie speelt De Treffers in competitieverband tegen de beloften van betaald voetbalorganisaties en gekeken naar de resultaten in thuiswedstrijden gaat de rood-zwarten dat prima af. Er werd namelijk nog geen enkele keer verloren op Sportpark Zuid in een ontmoeting met een Jong-ploeg. In het eerste seizoen won De Treffers van Jong Vitesse en Jong Twente, de ongenaakbare kampioen Jong AZ werd net zoals Jong Sparta op een gelijkspel gehouden. Vorig seizoen was Jong Sparta de enige beloftenploeg in de competitie en ook in deze thuiswedstrijd zegevierde De Treffers. Dit seizoen kreeg De Treffers al bezoek van Jong Vitesse en Jong Sparta en ook deze twee wedstrijden werden winnend afgesloten. Ter vergelijking, in uitwedstrijden won De Treffers nog niet van een Jong-ploeg.

Slechte uitbalans Jong Almere City

Niet alleen vanwege het feit dat De Treffers in de thuiswedstrijden tegen Jong-ploegen bijzonder goed presteert zal voor knikkende knieën zorgen bij de jongelingen van Almere City. De Flevolanders zijn namelijk de slechts presterende ploeg in uitwedstrijden en zullen met frisse tegenzin hun laatste wedstrijd op vreemde bodem tegemoet zien. Slechts vier punten haalde de ploeg van Ivar van Dinteren buitenshuis. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen werd nog een 1-1 gelijkspel behaald en midden oktober won Jong Almere City op bezoek bij Scheveningen. Inmiddels staat de teller op elf opeenvolgende nederlagen in uitwedstrijden.

Goed begin, slecht vervolg van Jong Almere City

In de laatste vier uitwedstrijden scoorde Jong Almere City maar twee keer en dat is gezien het geringe aantal punten dat deze ploeg in uitwedstrijden behaalde niet vreemd. Wat echter opvalt is dat de ploeg van trainer Ivar van Dinteren in thuiswedstrijden slechts twee keer vaker scoorde dan in uitwedstrijden, dit terwijl op eigen bodem zeventien punten meer werden behaald. In het gros van de uitwedstrijden weet Jong Almere City dus wel tot scoren te komen, en kwam het zelfs zes keer op voorsprong, maar een resultaat behaalt het zelden. De speler die het vaakst zorgde voor een voorsprong is Jelle Goselink. Hij scoorde dit seizoen acht keer en bij vijf goals betekende dit een voorsprong.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Robin Hensgens. Eerder dit seizoen leidde hij negen wedstrijden in de Tweede Divisie en in deze wedstrijd deelde hij 32 gele en vier (directe) rode kaarten uit.

Tot slot wordt na de wedstrijd de ADCO Speler van het Jaar bekend gemaakt en zal DJ Freek Stevens zorgen voor muziek. Vorig jaar werd Coen Maertzdorf verkozen als Speler van het Jaar. Wie denk jij dat zijn opvolger wordt?

Wint De Treffers zijn laatste thuiswedstrijd? Tot morgen!