Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers verlengt contracten van drie aanvallers

De Treffers en Coen Maertzdorf, Teije ten Den en Gavin Vlijter hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van één jaar. Coen gaat hiermee zijn negende seizoen in bij De Treffers, voor Gavin wordt het zijn derde jaar en Teije gaat voor het tweede opeenvolgende seizoen de rood-zwarte clubkleuren verdedigen. 

De 28-jarige Coen speelde tot dusver 203 wedstrijden in ons eerste elftal en is na Robin Janssen en Niels Kornelis de langs dienende speler in de selectie. In zes seizoenen was Coen bijna altijd (169 keer) zeker van een basisplaats, maar dit seizoen is hij tot nog toe vaker wisselspeler dan onderdeel van de eerste elf. Coen: “Dit seizoen heb ik helaas voor het eerst last gehad van langdurig blessureleed. Daarna ben ik een hele tijd niet topfit geweest, waardoor ik mijn niveau niet heb kunnen halen. Dat is nu gelukkig allemaal achter de rug en ik hoop de komende anderhalf jaar mezelf weer van mijn beste kant te laten zien bij De Treffers!” 

Coen scoorde dit seizoen drie keer in de competitie en tevens scoorde hij in de bekerwedstrijd tegen ODIN’59. De, tegenwoordig in Groesbeek wonende, Achterhoeker speelde enkele keren in de spits in plaats van op zijn geliefde positie aan de flank. Coen: “Voorheen was ik een klassieke rechtsbuiten die vooral aan de zijlijn stond en beslissend was met voorzetten. Het voetbal verandert en bij De Treffers spelen we nu onder François Gesthuizen ook met meer lopende mensen die tussen de linies spelen.”

Coen zag niet alleen het voetbal veranderen, maar De Treffers heeft sinds zijn komst ook een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Coen: “De organisatie is nog professioneler dan bij mijn komst in 2014. Tegenwoordig maken we bijvoorbeeld veel meer gebruik van hartslagmeters die je fitheid en intensiteit van je sprints meten. De trainingsintensiteit is ook omhoog gegaan. Dat moet ook wel, want de competitie in de Tweede Divisie wordt ieder jaar sterker.” Over de Tweede Divisie gesproken, Coen verwacht en hoopt de komende jaren een rol van betekenis te spelen met De Treffers. “We hebben een goede selectie en de meeste spelers hebben al verlengd. Ik weet zeker dat we ook volgend jaar mooie resultaten kunnen behalen.”

Spits Teije ten Den maakte afgelopen zomer de overstap van competitiegenoot Kozakken Boys. Teije ten Den is na Jordy Thomassen, Ricardo Ippel en Brian Campman de vierde speler de sinds afgelopen zomer actief is op sportpark Zuid en inmiddels zijn contract heeft verlengd. Teije: “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij De Treffers en ik twijfelde dus ook geen moment om mijn contract te verlengen. We hebben een leuk team waarin het onderling goed klikt en als ik namens de nieuwkomers mag spreken, zijn we erg goed opgevangen door de vaste kern die er al was. De resultaten zijn natuurlijk ook goed en dat draagt ook bij aan de goede sfeer.” 

Teije speelde tot dusverre vijftien wedstrijden en is de onbetwiste aanvalsleider. De 28-jarige moest even wachten op zijn eerste doelpunt, maar is de afgelopen wedstrijden op stoom. In de laatste zes competitiewedstrijden scoorde hij zes keer. Zijn huidige scoringsdrift in combinatie met zijn werklust en rol als aanspeelpunt, maakt hem een belangrijke pion in het elftal van De Treffers. 

Teije is gemotiveerd om in het restant van het seizoen de goede resultaten een vervolg te geven. Teije: “De vierde plek is mooi en hoger dan De Treffers de voorgaande seizoenen stond, maar daar moeten we geen genoegen mee nemen! Koploper Katwijk heeft een flinke voorsprong maar binnen de hele selectie leeft het gevoel om alles eruit te halen en voor de hoogst mogelijke klassering te gaan. Als we met lef, durf en de borst vooruit blijven spelen dan kunnen we nog mooie resultaten behalen. De nederlaag tegen Kozakken Boys was een beetje ongelukkig. Nu is het aan ons om te laten zien dat dat een incident was en we staan waar we thuishoren.” De persoonlijke doelstelling van Teije is om belangrijk te blijven voor De Treffers met doelpunten. “Vooraf mikte ik op dubbele cijfers. Als ik het huidige moyenne van bijna een goal per twee wedstrijden in stand kan houden, dan kom ik op 17 doelpunten uit. Dat zou heel mooi zijn, maar de prestaties van het team zijn het belangrijkste. Tot slot ben ik erg blij dat Coen en Gavin ook hun contract hebben verlengd. Als spits ben ik afhankelijk van de voorzetten die ik krijg en ik vind het dus erg prettig dat zij de club ook trouw blijven!”

De 25-jarige vleugelaanvaller Gavin Vlijter speelde tot dusverre zeventien wedstrijden voor De Treffers, waarvan het grootste gedeelte in dit seizoen. De snelle vleugelaanvaller scoorde dit seizoen twee keer. Zowel tegen GVVV en Quick Boys maakte hij de enige, en dus beslissende goal. 

Gavin: “Ik ben blij met mijn contractverlenging. Ik voetbal al twee seizoenen met plezier bij De Treffers en ik ga graag nog een jaar door.” Vorig seizoen stond Gavin even aan de kant met een hamstringblessure, maar dit seizoen speelde hij vrijwel elke wedstrijd. Gavin: “Ik heb dit seizoen meer laten zien dan vorig jaar, maar toen was de competitie ook al heel snel stopgezet natuurlijk. Toch weet ik zeker dat ik nog belangrijker kan worden voor De Treffers en ik werk er hard voor om mezelf iedere wedstrijd te laten zien.”

Gavin kijkt met vertrouwen naar de rest van dit seizoen en het volgende seizoen. “We doen het goed dit jaar en ik verwacht dat we dat kunnen volhouden. Met het oog op volgend jaar is het fijn dat veel spelers van de huidige selectie al hun contract hebben verlengd omdat we al goed op elkaar zijn ingespeeld.”

Wij wensen Coen, Gavin en Teije veel succes en plezier de komende anderhalf jaar bij De Treffers!