De Treffers maakt het zichzelf lastig

De ontmoetingen met de Spakenburgse clubs in de maand februari zijn beide uitstekend verlopen voor De Treffers. In beide gevallen een nipte 1-0 overwinning voor de Groesbekers. Afgelopen zaterdag thuis tegen SV Spakenburg kostte het uiteindelijk nog veel moeite om de drie punten te behouden, omdat dat ruim veertig minuten in de tweede helft met een man minder moest gebeuren.

De eerste mogelijkheid was voor Spakenburg, dat de eigen aanhang om veiligheidsredenen moest missen. Via Dekker en Vink kwam de bal bij topscorer Floris van der Linden, die de hoek voor het uitzoeken had, maar de bal ongelukkig over de kruising lobde. Daarna nam De Treffers het heft in handen. Strijdvaardig werd Spakenburg in de verdediging gedrongen. Doelman Leon ter Wielen maakte een kopbal van de weer overijverige Teije ten Den onschadelijk. Aangespeeld door Campman slalomde Jordy Thomassen even later door de Spakenburgse verdediging heen om ook op Ter Wielen te stranden. In de 27e minuut was het wel raak. Gavin Vlijter werd de diepte in gestuurd en leverde een puike voorzet af. Door het overstapje van Ten Den kwam Rick Wouters in de ideale positie om de bal in de lange hoek te schuiven: 1-0. De Treffers probeerde de voorsprong te vergroten door het met afstandsschoten te proberen. Tjeu Langeveld mikte in de handen van doelman Ter Wielen, Ricardo Ippel schoot over.

Na rust keerden de kansen, omdat De Treffers zichzelf in de voet schoot. Ricardo Ippel, altijd al fel in de duels, ging in de 53e minuut over de schreef, toen hij met twee benen gestrekt in kwam en daarbij twee Spakenburgers omver kegelde. Geen strike, maar een rode kaart was het resultaat. De Treffers moest met een man minder verder, maar leek daar aanvankelijk geen last van te hebben. Bryan Sirvania kopte over uit een vrije trap van Campman en Robin Janssen leek te mogen juichen na een vrije trap van opnieuw Campman. Zijn kopbal werd met een uiterste krachtsinspanning door Lowie van Zundert achter de doellijn gekeerd: helaas stond de grensrechter niet goed opgesteld om te kunnen constateren, dat de bal geheel over de lijn was gegaan en dat terwijl zelfs mensen van Spakenburg zelf erkenden, dat dat wel was gebeurd. Spijtig genoeg kent het amateurvoetbal ook nog geen VAR. De laatste 25 minuten probeerde Spakenburg toch nog een resultaat te behalen. Het werd weer billen knijpen (zonder dat sprake was van grensoverschrijdend gedrag) voor de roodzwarte aanhang. De beste kans op de gelijkmaker was er nog voor een tot op het bot gemotiveerde Lowie van Zundert (oud-Treffers), die in de tweede helft was ingevallen. In de 85e minuut leek hij van dichtbij te gaan scoren, maar met een uiterste krachtsinspanning wist een opnieuw in topvorm verkerende Niels Kornelis de bal nog tot hoekschop te verwerken. Ondanks maar liefst 7 minuten naspeeltijd bleef het bij 1-0, waarmee De Treffers zich wat vaster nestelt in de top van de ranglijst.