Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers vecht zich knap terug

KATWIJK– Op Sportpark Nieuw Zuid wonnen de Sportpark Zuid-bewoners met 4-2 van Quick Boys. En daarmee is De Treffers weer op de tweede plaats van de ranglijst belandt. De wedstrijd kantelde een aantal keren, maar uiteindelijk in het voordeel van de Groesbekers, die met name in de tweede helft effectiever waren dan de Katwijkers.

In het begin zag het er meteen goed uit voor de roodzwarten. In de vierde minuut al schoot Willem den Dekker de bal binnen op aangeven van Tjeu Langeveld. Dat smaakte naar meer. Met name aan de rechterzijde hadden de Quickers moeite met de snelle Gavin Vlijter. Maar aan diezelfde kant (voor de thuisclub dus links) kwam ook de jeugdige Sem van Duijn een paar keer gevaarlijk door. Na zo’n tien minuten veroverde Quick Boys een veldoverwicht. Maar nog steeds bleven de beste kansen voor de mannen uit Groesbeek. In de 20e minuut kwam Tim Waterink net te laat om een voorzet van Gavin Vlijter binnen te koppen. Het werd geen 0-2, maar 1-1 door een verrassend afstandsschot van Ravelino Junte in de 23eminuut. Gavin Vlijter had in de volgende aanval zijn ploeg weer op voorsprong kunnen zetten, maar vrij voor doelman Vd Helm ging zijn poging ruim over het doel. Junte liet zien hoe het wel moet, toen hij minuten later midden voor doel wel raak kopte: 2-1. De wedstrijd kantelde steeds meer in het voordeel van de thuisclub en Reinders had zijn team op 3-1 kunnen, misschien zelfs moeten zetten, toen hij geheel vrijstaand het doel miste. Het leek geen mooie middag te worden voor De Treffers.

Maar dat veranderde in de tweede helft. En opnieuw gingen de Groesbekers flitsend van start. En opnieuw was het Willem den Dekker, die een uitbraak doeltreffend afrondde en daarmee de ploegen weer op gelijke hoogte bracht in de 48e minuut. Maar ook nu leek Quick Boys daar weer snel een eind aan te kunnen maken. Gelukkig voor De Treffers hadden de Katwijkers deze keer hun vizier aanmerkelijk minder scherp afgesteld. Sem van Duijn schoot hoog over, nadat hij in kansrijke positie was gebracht door Junte. En Junte zelf raakte de bal maar half, toen hij door Nwanko vanaf de achterlijn was aangespeeld. Deze keer bleken de Groesbekers een stuk effectiever. In de 71e minuut kwamen zij weer op voorsprong, toen Tim Waterink de bal uit een vrije trap van Dkidakleek te verlengen (of ging het leder er rechtstreeks in?). Er was nog één grote kans voor de thuisclub, toen Junte werd gelanceerd. Maar Tjeu Langeveld kon redden voordat de uitblinker aan Katwijksezijde wilde uithalen. In de 80e minuut werd de overwinning door de roodzwarten veiliggesteld. Invaller Van Strien bediende Waterinken die schoot de 2-4 binnen. Waarmee De Treffers in het bezit van drie winstpunten de thuisreis konden aanvaarden.

Klik hier voor de samenvatting

Foto’s Richard de Vos (ProShots):