Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers

De Treffers hervat de competitie op zaterdag 13 januari met een uitwedstrijd bij Quick Boys. De Katwijkers staan 2e en dus één plekje hoger dan De Treffers. De voorsprong van Quick Boys bedraagt twee punten en dus kunnen de rood-zwarten de tweede plek overnemen. Trappen de mannen onder leiding van Leeroy Echteld de tweede seizoenshelft goed af?

Seizoen tot dusver 

De laatste weken voor de winterstop was Quick Boys met een goede serie bezig. Er werd gewonnen van Kozakken Boys, Jong Sparta, GVVV en ADO’20. De punten werden gedeeld met koploper Spakenburg. Als klap op de vuurpijl werd in de laatste wedstrijd van 2023 De Graafschap verslagen in de tweede ronde van de KNVB beker. Buiten de succesvolle serie net voor de winterstop is Quick Boys sowieso met een succesvol seizoen bezig. Het team onder leiding van trainer Thomas Duivenvoorden (bezig aan zijn eerste seizoen) staat al bijna het hele seizoen in de top 4 van de ranglijst. Sinds de terugkeer op het hoogste amateurniveau in 2019 is Quick Boys nog niet zo dicht in de buurt gekomen van een topklassering, maar de blauw-witte Narren zijn momenteel dus goed onderweg.

De derde plek van De Treffers is ook het resultaat van een goede eerste seizoenshelft. De laatste vijf wedstrijden verliepen weliswaar wisselvallig. Er werden overwinningen behaald op Kozakken Boys en FC Lisse. De wedstrijden tegen tegen Jong Almere City en Spakenburg gingen verloren. Tegen middenmoter Noordwijk werden de punten gedeeld.

Onderlinge resultaten 

De Treffers en Quick Boys speelden zeven onderlinge wedstrijden in de competitie. Vier keer won De Treffers en drie keer won Quick Boys. Opvallend is dat de rood-zwarten alle drie de wedstrijden op sportpark Nieuw Zuid in de duinen van Katwijk wonnen. Slechts één keer won De Treffers op eigen veld. Alle overwinningen van Quick Boys waren daarentegen in Groesbeek.

Zo won Quick Boys de openingswedstrijd van het seizoen met 1-3 van De Treffers. De gasten kwamen in de eerste helft met 0-2 voor. Na vier wissels in de rust werd De Treffers beter en scoorde Tim Waterink de 1-2. In een counter liep Quick Boys uit naar 1-3. 

Quick Boys 

De absolute uitblinker van Quick Boys is Sem van Duijn. De 19-jarige aanvaller speelde ondanks zijn jonge leeftijd al 47 wedstrijden op het hoogste amateurniveau. Dit seizoen is hij echt doorgebroken. Van Duijn scoorde negen keer en gaf 5 assists. De 22-jarige Nick Broekhuizen heeft zijn plek veroverd in de spits van Quick Boys en scoorde ook al negen keer. De gerenommeerde topspits Danny van den Meiracker (102 doelpunten in de Tweede Divisie) zit hierdoor op de bank. 

De wedstrijd tussen Quick Boys en De Treffers begint om 15:00 uur. Tot dan!