De Treffers stelt handhaving in Tweede Divisie veilig

In 1972 kwam De Treffers terug in de eerste klasse, op dat moment het hoogste amateurniveau in Nederland. Twee jaar later werd de hoofdklasse gevormd. De Treffers was erbij. Talrijke successen kenmerken de daarop volgende periode. In 2010 werd het verblijf in de hoofdklasse in stijl afgesloten met een achtste kampioenschap. Vanzelfsprekend ging De Treffers over naar de topklasse om in 2016 door te stromen naar de tweede divisie. De roodzwarten acteren als enige amateurclub in Nederland dus al vijftig jaar op het hoogste niveau. En blijven dat doen in het nieuwe seizoen. Door een 1-1 gelijkspel tegen HHC Hardenberg werd het klassebehoud veilig gesteld.

Vooraf gierden de zenuwen bij menigeen door de keel. Het onverwachte verlies in Veenendaal tegen laagvlieger GVVV zorgde er voor, dat De Treffers in de laatste wedstrijden van de competitie uitgerekend tegen de bovenste twee ploegen tenminste nog één punt zou moeten halen, wilde men niet afhankelijk zijn van een uitglijer van Kozakken Boys. Hardenberg maakt nog volop kans op de laatste periodetitel en was dus niet van plan cadeautjes weg te geven. Al leek het daar in de tweede minuut wel op, toen doelman Nijland een keiharde terugspeelbal niet onder controle kreeg en Coen Maertzdorf hem bijna verschalkte. Er zat spanning op het duel. Dat was te zien aan de roodzwarten, die soms moeite hadden om elkaar te vinden. Meer moeite dan de tegenstander dat had. Desondanks waren de beste kansen voor de thuisclub. In de 20e minuut maakte de weer hard werkende Teije ten Den de bal goed vrij om vervolgens rakelings naast te mikken. Vijf minuten later onderging een vlammend schot van opnieuw Ten Den hetzelfde lot. De beloning voor het harde werken kwam er in de 36e minuut. Campman zette een combinatie op met Ten Den en werkte diens scherpe voorzet vanaf rechts van dichtbij in het doel. Een verdiende voorsprong, want Hardenberg had tot dan weinig laten zien.

Na rust wisten de roodzwarten elkaar beter te vinden. Een schot van Bram Zwanen, die menige tegenaanval onderschepte, ging voorlangs. De mogelijkheden werden schaarser. Uit het niets kwam HHC op gelijke hoogte. Een vrije trap, die de bal in het strafschopgebied bracht, werd door de Treffersverdediging niet goed verwerkt. Het leder belandde pardoes voor de voeten van Jones, die met dit buitenkansje wel raad wist. Met nog 25 minuten te gaan werd het toch weer billen knijpen op Sportpark Zuid. Een keer nog schreeuwde alles wat de roodzwarten een goed hart toedraagt, nog eens om een penalty, toen Ten Den omver werd geduwd door Hamhuis, maar scheidsrechter Hensgens wuifde het gevalletje weg. Dus bleef het spannend. Maar ondanks druk van HHC kwam het punt voor De Treffers niet meer echt in gevaar. En dus mocht na afloop gevierd worden, dat de vereniging ook het volgend seizoen actief blijft in de Tweede Divisie.