Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers snakt naar overwinning op ASWH

De Treffers speelt zaterdag 9 april een uitwedstrijd tegen ASWH. De Ambachters staan 17e op de ranglijst en behaalden tot dusverre negentien punten. ASWH is met GVVV verwikkeld in een strijd om de rechtstreekse degradatieplaats en de ploeg van Rogier Veenstra heeft de punten dus net zoals De Treffers hard nodig. De Treffers staat nog slechts twee punten boven een nacompetitieplek en snakt ook naar een overwinning.

Vorm

In de midweekse speelronde verloren De Treffers en ASWH allebei van een hoog geklasseerde ploeg. Op sportpark Goed Genoeg behaalde AFC een 1-0 overwinning op De Treffers. ASWH ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Rijnsburgse Boys. Door deze nederlagen bleef ASWH steken op één punt uit de laatste zes wedstrijden en verloor De Treffers voor de zesde keer op rij. Zaterdag staan de ploegen die het minst goed in vorm zijn dus tegenover elkaar. ASWH scoorde echter wel zes keer in deze wedstrijden en doet het daarmee beter dan De Treffers (1 goal). Daarnaast was ASWH niet zo lang geleden bezig aan een aardige thuisserie met overwinningen op GVVV (3-1), Excelsior Maassluis (2-1) en een gelijkspel tegen Koninklijke HFC (2-2). De Treffers won jammer genoeg voor het laatst een uitwedstrijd op bezoek bij TEC, in oktober 2021.  

Transfers

ASWH zag in de winterstop maar liefst drie spelers vertrekken. Smaakmaker en topscorer Luuk Admiraal vertrok naar Excelsior, middenvelder Yael Eisden naar competitiegenoot TEC en verdediger Henrico Drost naar eersteklasser Jubbega. Er werden vier spelers naar sportpark Schildman gehaald om dit vertrek op te vangen: de broers Skender en Simon Loshi, Najim Haidary en Jorginho Soares. Skender Loshi en Jorgino Soares stonden in alle tien de wedstrijden na de winterstop in de basis. De overige aanwinsten speelden minder minuten. Aanvaller Skender Loshi en verdediger Soares scoorden beide één keer. Er zijn overigens niet alleen veel mutaties tijdens het seizoen van ASWH. Het is inmiddels al bekend dat twaalf spelers, nagenoeg alle basisspelers, na dit seizoen ASWH zullen verlaten. Zo vertrekt Daniel Wissel, de meest scorende speler na de inmiddels vertrokken Admiraal, naar GOES. Verdediger Gilmaro van der Werp, middenvelder en aanvoerder Jesper van den Bosch en aanvaller Sam van de Kreeke vertrekken naar Barendrecht. Daarnaast maken doelman Bryan Janssen en middenvelder Fabian Korporaal de overstap naar Kozakken Boys. Tot slot is ook trainer Rogier Veenstra bezig aan zijn laatste maanden. Hij wordt Hoofd Jeugdopleiding van Excelsior.

Lastige opgave

Ondanks de naderende exodus is het bewonderenswaardig hoe ASWH zich weet te profileren. Na de winterstop behaalden de Ambachters zelfs meer punten dan voor de winterstop (10 om 9). Spelers en trainer doen er alles aan om ASWH op het hoogste amateurniveau achter te laten en hebben de handdoek nog niet in de spreekwoordelijke ring geworpen. Nu zit De Treffers sowieso niet in de positie om ploegen te onderschatten, maar ook de resultaten uit het verleden maken duidelijk dat het geen makkelijk opgave wordt. De Treffers was pas twee keer te gast op sportpark Schildman en won twee keer niet op het kunstgras aldaar. Twee seizoenen geleden werd het gelijk (1-1) en vorig seizoen won de thuisploeg met 2-0. Eerder dit seizoen won De Treffers met een minimaal verschil, door een benutte vrije trap van Brian Campman.

De wedstrijd van De Treffers op bezoek bij ASWH is cruciaal en kan hopelijk een ommekeer betekenen na een slechte serie. Onze supportersvereniging laat gratis een bus rijden naar Hendrik-Ido-Ambacht. Meld je aan via de Facebook pagina van de supportersvereniging.