Geef me de vijf!

Meer dan 40 dagen in de woestijn zonder overwinning. En dan regent het ineens doelpunten! Hopelijk is in Hendrik-Ido-Ambacht de victorie begonnen. ASWH – De Treffers: 0-5.

Het duel kon niet beter beginnen voor de Groesbekers. In de tweede minuut al scoorde Teije ten Den met een halve omhaal uit een hoekschop van Campman. En toen ASWH-er Verhoeven Rick Wouters binnen het strafschopgebied tackelde, leek een volgend doelpunt alweer in de maak. Maar bij de penalty, genomen door Jordy Thomassen, hield doelman Bryan Janssen zijn ploeg nog even op de been. Binnen het half uur werd het toch 0-2, toen Thomassen fraai door kwam en nu uit een minder gemakkelijke situatie de doelman wel geslagen liet. ASWH werkte zichzelf nog verder in de nesten, toen Yarick Drost na een forse overtreding op Dennis Hettinga kort voor rust al het veld verlaten moest met een rode kaart. Het zag er goed uit voor De Treffers. Fijner nog dan de voorsprong was het vertoonde spel. Waar wekenlang op een geslaagde combinatie moest worden gewacht, vonden de roodzwarten (met witte broek overigens) elkaar nu bijna blindelings. De met de supportersbusmeegereisde aanhangers kregen waar voor hun geld.

Na rust was er voor de Hendrik-Ido-Ambachters geen houden meer aan. Van alle kanten werden zij overlopen en eigenlijk mochten zij nog blij zijn, dat er nog slechts drie doelpunten vielen. Het feit, dat doelman Bryan Janssen desondanks hun beste speler was, zegt in dat opzicht al genoeg. In de 58eminuut maakte Campman er 0-3 van. Vier minuten later misschien wel de mooiste, toen Leroy George de bal ineens uit de lucht plukte uit een boogbal van Thomassen en vervolgens achter doelman Janssen deponeerde. De ingevallen Marlon Versteeg maakte met nog twintig minuten te gaan de vijf vol door de bal uit een moeilijke hoek in de touwen te kegelen. Daarna waren er nog kansen voor invallers Maertzdorf (gelukkig hersteld van een langdurige liesblessure) en Pim Balkestein. Maar het bleef bij 0-5, waarmee De Treffers zich weer wat veiliger positioneerde. Het blijft echter ook de komende week zaak om punten te halen. Als men dan blijft voetballen zoals afgelopen zaterdag, dan moet dat ook zeker kunnen!