Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Gert Kruys interim-trainer van De Treffers

De Treffers heeft met Gert Kruys een interim-trainer gevonden voor de rest van het seizoen. De 60-jarige Utrechter was eerder trainer bij onder andere Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch, De Graafschap, FC Volendam en Sparta Rotterdam. Met FC Den Bosch behaalde Kruys het kampioenschap in de Eerste Divisie. Het doel is duidelijk. Onder leiding van de ervaren trainer wil De Treffers de nacompetitie ontlopen en volgend seizoen voor het 51e jaar op rij op het hoogste amateurniveau acteren.

Gert Kruys heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: “De Treffers is natuurlijk een aansprekende naam in het amateurvoetbal en een absoluut voetbalbolwerk. Er staat een geweldige accommodatie en bovendien is het de club van mijn jeugdidool Jan Peters.” Als jonge voetballer keek Gert op tegen Jan Peters zo vertelt hij: “Ik was zelf ook middenvelder en hij was een van mijn voorbeelden. In een bekerfinale heb ik zelfs nog een keer tegen Jan gevoetbald. Allerlei factoren samen waren dus een mooie optelsom, waardoor ik voor De Treffers heb gekozen.”

Gert had een succesvolle voetbalschool, deze voetbalschool is overgenomen door FC Utrecht en Gert geeft nu onder de vlag van deze club trainingen. Tevens is Gert actief als ambassadeur voor FC Utrecht. Deze functies blijft hij combineren met het interim-trainerschap bij De Treffers. Gert: “Van beide kanten was het de intentie om alleen dit seizoen af te maken. Volgend seizoen ben ik trainer van Montfoort SV’19, maar in de komende maanden ga ik er alles aan doen om De Treffers ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau te laten acteren. Ik hoop hier met mijn ervaring wat teweeg te brengen en een vuurtje aan te wakkeren, want De Treffers hoort thuis op het hoogste niveau.”

In de eerstvolgende wedstrijd tegen ASWH zal Gert de selectie gaan bekijken en vervolgens maandag vol energie aan de bak gaan met de technische staf. Gert: “Techniektrainer Daniël de Lange ken ik van mijn tijd bij DOVO, dus dat is een leuke bijkomstigheid. Wij moeten als technische staf de neerwaartse spiraal doorbreken. De Treffers begon heel goed aan het seizoen, maar heeft daarna veel nipte nederlagen geleden dus aan ons de taak om het vertrouwen weer te herstellen. Dat er voldoende kwaliteit is, hebben de eerdere resultaten wel bewezen.”

Gert is in zijn inmiddels meer dan 20-jarige trainerscarrière twee keer trainer geweest bij huidig competitiegenoot IJsselmeervogels. In zijn eerste periode was hij zeer succesvol en maakte hij in de winterstop de overstap naar Sparta Rotterdam. In zijn tweede periode stapte hij juist in de winterstop in, maar was hij uiteindelijk slechts acht wedstrijden eindverantwoordelijk omdat toen de competitie werd stilgelegd vanwege de coronapandemie. In totaal verloor IJsselmeervogels slechts vijf van de 29 wedstrijden onder zijn leiding.

Met Gert Kruys heeft De Treffers een zeer ervaren en succesvol gebleken trainer gehaald. Wij wensen hem veel succes de komende maanden bij De Treffers!