De Treffers moet met één punt genoegen nemen

SPORTPARK ZUID – De Treffers thuis tegen Scheveningen. Dat zijn nooit gemakkelijke wedstrijden, want de Scheveningers vormen een stugge ploeg, waartegen het moeilijk scoren valt. En als ze dan ook nog eens op voorsprong komen, dan is het maar afwachten of er een resultaat te behalen valt. Uiteindelijk moesten de roodzwarten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel in een wedstrijd met weinig hoogtepunten.

De eerste kans was al meteen voor de ploeg uit de bekende badplaats. Peters probeerde het met een afstandsschot, waar Niels Kornelis veel moeite mee had. En ook de volgende mogelijkheid kwam op het conto van de Scheveningers. Gino van den Berg leverde de bal in bij Lorenzo van Kleef en weer moest Niels Kornelis redding brengen. Toch had het na een kwartier 1-0 kunnen, misschien wel moeten staan. Willem den Dekker lanceerde Gavin Vlijter en zijn breedtepass leek op maat voor Coen Maertzdorf. En toch slaagde doelman Sven van der Maaten erin om hem de bal te ontfutselen. De Treffers leunde steeds meer naar voren, maar daarmee werden de counters van Scheveningen des te gevaarlijker. En toen in de 36e minuut ietwat gemakkelijk een hoekschop weggegeven werd, was het raak voor de badgasten. Uit die hoekschop trapte verdediger Gautam Kalpoe van dichtbij raak. De roodzwarten probeerden het vervolgens wel, maar echt uitgesproken kansen op de gelijkmaker leverde dat voor rust niet op. Eentje viel er nog te noteren, toen uit een vrije trap van Willem den Dekker bijna in eigen doel gekopt werd: Van der Maaten kon de bal nog net over de lat tikken.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk vrij weinig. Het was wachten tot de 65e minuut, voordat er weer wat meer leven in de brouwerij kwam. Een voorzet van Rick Wouters werd op een haar na gemist door Coen Maertzdorf. Even later kreeg de ingevallen Jordy Thomassen een fraaie mogelijkheid om aan te leggen. In plaats daarvan schoof hij het leder door naar Maertzdorf, die er aanzienlijk slechter voor stond. Wel leek de gelijkmaker nu een kwestie van tijd. En die kwam er dan ook in de 70e minuut. Uit een hoekschop kwam de bal terecht bij Den Dekker, die door een mêlee van spelers fraai binnen schoof. De Treffers ging op jacht naar meer. Een omhaal van Bouyaghlafen ging over doel, uit een vrije trap van Bryan Sirvania schoot Coen Maertzdorf net naast. In de slotscène had het doelpunt echter ook nog aan de andere kant kunnen vallen, maar gelukkig voor de thuisclub zat ook dat er uiteindelijk niet in.