De Treffers JO16-1 kampioen

De Treffers JO16-1 is zaterdag kampioen geworden van de 6e Divisie.

Met een 1-2 overwinning op directe concurrent Margriet werd, 3 wedstrijden voor het einde, de buit binnengehaald. Het werd een bij vlagen, moeizame wedstrijd. Het zullen de zenuwen zijn geweest. Toch kwam De Treffers op voorsprong; in de 10e minuut kopte Sebastiaan van de Ven een indraaiende vrije trap van Tijn Derks in: 0-1 .

De voorsprong werkte niet bevrijdend. Het verzorgde combinatievoetbal kwam er maar niet uit deze wedstrijd. In de 60e minuut viel dan ook de onvermijdelijke gelijkmaker, door een onhoudbaar afstandsschot van Margriet: 1-1 .

Direct daarna ging Margriet voor hun laatste kans en gingen ze achterop een-op-een spelen. Met enkele wissels probeerde de O16-1 zich onder de druk uit te spelen. Uiteindelijk lukte het in de laatste minuut ! Een door Koen Eikhout tegengehouden lange bal werd direct diep gegeven op spits Jayson Wouters. Deze kon na een passeerbeweging alleen op de keeper af. In plaats van zelf te schieten, legde hij ijskoud breed op de meegelopen Sebastiaan van de Ven. Door deze schitterende actie, kon Sebastiaan de 1-2 in een leeg doel schuiven !

Na nog 2 aanvallen te hebben afgeslagen, klonk het eindsignaal en was het kampioenschap binnen !

Nog twee thuiswedstrijden (woensdag 19.30 uur en zaterdag 11.30 uur met de uitreiking van de kampioensschaal !) en dan zit dit succesvolle seizoen voor de jongens van De Treffers JO16-1 er op.