Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – SVV Scheveningen

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Scheveningen. De Schollekoppen begonnen de derde periode heel goed met vijf overwinningen op rij. De laatste drie wedstrijden leverde de ploeg van John Blok slechts drie punten op en daardoor is Scheveningen nog niet zeker van lijfsbehoud. Met nog drie wedstrijden te gaan staan ze 13e met zes punten voorsprong op de bovenste nacompetitieplek. De Treffers heeft nog altijd zicht op de vierde plek en is nog twee punten verwijderd van het beste seizoen in de Tweede Divisie. 

De Treffers

De Treffers won vorige week met 1-2 op bezoek bij Noordwijk. Jordy Thomassen zorgde na 70 seconden al voor een hele vroege voorsprong, maar Noordwijk kwam deze vroege domper te boven. Tien minuten na rust scoorde de thuisploeg de 1-1, maar dankzij een trefzekere kopbal van Bryan Sirvania in de allerlaatste minuut gingen de drie punten alsnog mee naar sportpark Zuid. De voorsprong op nummer zeven is momenteel zeven punten en dus zullen de ogen enkel naar boven gericht zijn. Nummer vijf HHC Hardenberg en nummer vier Quick Boys staan namelijk slechts drie punten voor. 

Scheveningen 

Scheveningen verloor afgelopen weekend met 0-2 van AFC. De Amsterdammers maakten in de tweede helft het verschil tegen de mannen van trainer John Blok. In de 62e minuut scoorde Markiet en in de blessuretijd viel de beslissing toen Jesse de 0-2 scoorde. De nederlaag tegen AFC was voor Scheveningen al de achtste thuisnederlaag. Op het eigen sportpark Houtrust verzamelden de Schollekoppen zestien punten in eveneens zestien wedstrijden. Slechts twee ploegen behaalden op eigen veld minder punten dan Scheveningen. 

In uitwedstrijden doet Scheveningen het een stuk beter. In vijftien wedstrijden werden er 22 punten gepakt en er zijn slechts zes ploegen die nog betere cijfers overleggen. De laatste keer dat Scheveningen een uitwedstrijd verloor was meer dan drie maanden geleden, op bezoek bij Koninklijke HFC. Daarna werden de uitwedstrijden bij Spakenburg, Noordwijk en Excelsior Maassluis gewonnen. Tegen OFC en Kozakken Boys werden de punten gedeeld. De topscorer van Scheveningen is Mike de Niet met twaalf doelpunten. Hij is daarvoor verantwoordelijk voor 36% van de doelpuntenproductie. Scheveningen scoorde immers pas 33 keer. Mehmet Aldogan was bij tien van deze doelpunten de aangever en is daarmee ook belangrijk voor de Schollekoppen

Onderlinge resultaten

De Treffers en Scheveningen speelden in totaal  zeven keer tegen elkaar. De rood-zwarten wonnen drie keer en Scheveningen was twee keer de sterkste. Twee keer werd het gelijk. Eerder dit seizoen won de ploeg van Leeroy Echteld met 1-2 op sportpark Houtrust. Jordy Thomassen zorgde met een benutte penalty voor de 0-1 en een kwartier voor tijd leek Vlijter de beslissende 0-2 te scoren. David Kappel maakte het echter toch nog even spannend door in de blessuretijd de 1-2 binnen te koppen.