Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers gaat vergroenen

Op het dak van het clubgebouw van De Treffers op sportpark Zuid komen 292 zonnepanelen. Door Stichting Nijerf is aan Nikkelen elektrotechniek opdracht verstrekt voor de installatiewerkzaamheden. Nikkelen elektrotechniek is gespecialiseerd in het opwekken van duurzame zonne-energie en heeft de afgelopen tijd meer dan 4000 zonnepanelen geïnstalleerd waaronder op de daken van ons gemeentehuis en de sporthal.

De panelen leveren ieder een maximaal vermogen van 300 Wattpiek waarmee de totale opbrengst zo’n 78.400 kWh per jaar bedraagt. Dit levert een besparing op van zo’n 30% afgaande van het gebruik in 2017. De zonnepanelen leveren daarbij een CO2-besparing op van 45.000 kg. Naast dat het financieel interressant is om in zonnepanelen te investeren draagt de club hiermee ook een steentje bij aan een beter milieu en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid.

Het opwekken van eigen energie met zonnepanelen wordt financieel mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de landelijke SDE + subsidie en door het afsluiten van een duurzaamheidslening via de gemeente Berg en Dal.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd. Maandag 20 augustus worden de panelen met een hoogwerker door Nikkelen het dak op gedraaid waarna het zonneveld kan worden aangelegd. Volgens planning wordt de installatie vanaf 13 september in gebruik genomen.

Voor meer info kun je contact opnemen met Henk Thijssen via info@stichtingnijerf.nl