Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS DOET GOEDE ZAKEN

Met een 4-1 overwinning op svv Scheveningen zette De Treffers de goede reeks in eigen huis voort. Het spel in de eerste helft was indrukwekkend, het verval in de tweede helft wat zorgelijk. Drie van de vier doelpunten vielen kort voor rust, toen Scheveningen rijp leek voor de slachtbank.

Al direct in het begin lieten de roodzwarten geen misverstand bestaan over de aanvallende intenties. Al in de eerste vijf minuten leek Pim Balkestein de score te openen uit een vrije trap van Boy van de Beek, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. En even later moest Moussaoui zijn doelman op de lijn assisteren om een kopbal van Frenk Keukens weg te werken. Het eerste min of meer gevaarlijke moment, dat de gasten uit Scheveningen creëerden, ontstond pas in de 25e minuut. Vervolgens kregen de Scheveningers wat meer vat op de wedstrijd, overigens ook door al vrij snel te gaan temporiseren. De Treffers zakte wat weg, maar kwam juist tien minuten voor rust weer sterk terug. En hoe! Eerst maakte Sjoerd Ars een doelpunt, zoals zelden te zien zal zijn op de Nederlandse velden. Van grote afstand verschalkte hij verdediging en doelman Benard met een boogbal, die in de touwen plofte. Een paar minuten later kwam Pim Balkestein dan toch op de scorelijst, toen hij de bal uit een vrije trap van Boy van de Beek binnen schoof: 2-0. En Scheveningen, nauwelijks van de schrik bekomen, zag de roodzwarten ook nog 3-0 maken. Een hard schot van Koen Maertzdorf deed de bal via het been van een tegenstander in doel belanden. En Joris Janssen resp. Sjoerd Ars hadden zelfs de 4-0 op het hoofd, maar zagen doelpogingen mislukken.

Een luxueuze ruststand was niet voldoende voor een rustig uitzitten van de wedstrijd. De Treffers haalde in de tweede helft niet het spelpeil van de eerste helft. Vrij snel kwam Scheveningen op 3-1, toen Donald op rechts er vandoor ging en zijn voorzet Aldogan bereikte, die met een geplaatste schuiver doelman Kornelis verslagen liet. Er kwamen toch weer wat speldenprikjes van de thuisclub; een kopbal van Joris Janssen werd van de lijn gehaald, een schot van Boy van de Beek verdween in het zijnet. Maar het was toch vooral doelman Niels Kornelis, die De Treffers in deze fase op de been hield. Met name voor Joël Donald en Tim Peters (omhaal) vormde Kornelis een sta-in-de-weg. Het momentum voor de Scheveningers ging ongebruikt voorbij en met een fraai schot van Boy van de Beek, dat voor 4-1 zorgde, werd het einde van de wedstrijd bereikt.